Iza ove kulinarske galerije stoje Matea i Maro Moretić, bračni par koji je s mnogo ljubavi pretočio svoju strast prema povijesti, umjetnosti i hrani u svaki detalj interijera i menija. Već na ulazu, prostor vas osvaja – zidovi oslikani freskama i portretima dubrovačkih velikana, topla drvena tekstura, ambijentalna rasvjeta koja priziva duh Dubrovačke Republike… sve podsjeća na zlatno doba, no s jasno modernim senzibilitetom.
Ali prava čarolija događa se u kuhinji. Jelovnik Renaissance Arta duboko je ukorijenjen u lokalnoj tradiciji, obogaćen mediteranskim i talijanskim utjecajem, a sezonski sastojci i pažljivo birani detalji čine svako jelo – pričom.
Naći ćete tu i legendarne šporke makarule, pripremane s duhom svetog Vlaha, hobotnicu ispod peke koju svakodnevno donosi ribar s Korčule, kao i dagnje iz Malostonskog zaljeva u klasičnoj buzari. Kapare s Palagruže, motar izravno sa stijena koje čuva prijatelj obitelji, domaće maslinovo ulje iz vlastitog maslinika – svaki sastojak nosi poruku o pripadnosti, posvećenosti i ljubavi.
Autorski potpis nosi Matea Moretić, kreativna perfekcionistica s diplomom iz ekonomije i talentom za fotografiju, estetiku i kuhanje. U realizaciji vizije pomaže joj chef Aleksa Burović, čiji je kulinarski senzibilitet oblikovan na hrvatskim otocima. Zajedno čine tim koji svakodnevno stvara jela koja nadilaze okuse – ona pričaju priče.
Večeri u Renaissance Artu dodatno obogaćuje glazbeni ugođaj. Intimni nastupi glazbenice Marije donose emociju i šarm koji svaku večeru pretvaraju u mali performans. Njezin vokal i gitara savršeno se stapaju s ambijentom – i ostaju u sjećanju.
U Renaissance Artu tanjuri su platna, a sastojci paleta boja. Svaki obrok ovdje je djelo – ali i poziv da se prepustite ljepoti trenutka.
Ako ovog ljeta tražite mjesto koje objedinjuje hranu, povijest, estetiku i emociju – Renaissance Art u Dubrovniku je vaša nova nezaobilazna stanica.