Nakon službenog predstavljanja na eventu u prekrasnom prostoru WESPA Lounge & Piano Bara, ispunjenim šećernom čarolijom, postalo je jasno: Bisou Bisou Pâtisserie pod vodstvom pastry chefice Marine Levak i suvlasnika Višeslava Prosolija i Kate Leutar Prosoli, nije samo nova slastičarska priča s domaćim potpisom – to je mali, slatki statement kreativnosti, vrhunske kvalitete i velike ljubavi prema izradi unikatnih slastica po pristupačnim cijenama.
Iza čarobnih zalogaja stoji Marina Levak, mlada i talentirana pastry chefica s diplomom prestižne francuske škole kulinarstva i slastičarstva École Ducasse. Marina je napravila ono o čemu mnogi sanjaju, a rijetki se usude – preselila se iz pitoresknog zagorskog gradića Lobora u Zagreb, dala otkaz, otišla u Lyon zahvaljujući prestižnoj stipendiji, te se vratila s diplomom i odlučnošću da počne graditi vlastito slatko carstvo.
– Slastičarstvo se odlučilo za mene. Nisam oduvijek znala čime se želim baviti, to mi je došlo tek krajem srednje škole, ali sam znala da što god radila, želim dati najbolje od sebe. Po povratku u Zagreb, shvatila sam da želim imati nešto svoje i stvarati slastice po svojim pravilima. Tako sam krajem 2023. godine, nakon dugog planiranja, pokrenula Bisou Bisou. Trenutačno još nemam fizičku slastičarnicu, već radim iz hladnog pogona. Moji kolači i torte zasad su dostupni isključivo putem online i telefonskih narudžbi, uz dostavu unutar Zagreba ili osobno preuzimanje. No i tako su već stekli vjerne obožavatelje, kojih je svakim danom sve više – otkriva Marina, koja posljednjih dana ima pune ruke posla s uskrsnim narudžbama, kao i onima za obiteljske proslave poput krstitki, krizmi i vjenčanja, te raznih poslovnih evenata, čija je sezona upravo počela.
– Ponuda je široka: od nježnih macaronsa s okusom čokolade, jagode i limuna u pastelnim bojama, do najfinijih torti i najslađih kremastih i prhkih kolačića. Za one koji žele još više, u uskrsnoj ponudi nudimo i dva prigodna boxa – Spring Box i uskrsno izdanje Unique Boxa. U njima vas čekaju Mille Feuille, profinjeni Choux s lješnjakom i karamelom, ekleri od borovnice te kolači u obliku mini torti s neodoljivim kombinacijama bijele čokolade, borovnice, vanilije, kokosa i maline. Narudžbe za Uskrs primamo do 14. travnja – kaže Marina koja u izradi svojih slatkih remek-djela najviše voli minimalizam.
– Moje slastice su ručno izrađene od najkvalitetnijih domaćih sastojaka. Svaka krema započinje kao skica u mojoj bilježnici, sve dok ne postane posebna i savršena. Posvećujem pažnju svakom detalju – čak i natpise na slasticama radim sama, zbog čega sam završila i tečaj kaligrafije. Važno je samo da narudžbe dođu na vrijeme, jer čaroliji treba vremena da se – ispeče, kroz smijeh zaključuje Marina.
Uz slastice su posluženi posebno osmišljeni kokteli na bazi vrhunskog domaćeg Artisan gina, koji je prepoznat i na svjetskoj sceni. Riječ je o hrvatskom craft ginu, poznatom po visokokvalitetnim sastojcima i preciznoj izradi, koji se izvrsno uklopio u ovu priču.
Bisou Bisou je dokaz da prava slatka priča ne treba izlog – samo ljude koji znaju prepoznati kvalitetu i trud u svakom zalogaju. Cijelu ponudu možete pogledati na web stranici bisou-bisou.com.hr, a svoju dnevnu dozu slatkog zadovoljstva potražite na Instagram profilu @bisoubisou.patisserie – jer jedan poljubac nikad nije dovoljan.
Na samom pragu ljeta, u onom neponovljivom trenutku kada se zora pretvara u dan, a sunce se stidljivo uspinje nad Dubrovnikom, violončelistica Ana Rucner još je jednom pokazala da glazba ima moć zaustaviti vrijeme. U njezinom već kultnom koncertu Pozdrav ljetu, održanom na Srđu po petnaesti put, ove godine nije vladala samo glazba – nego i tišina, kontemplacija i duboka osobna emocija.
U raskošnom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta, Ana Radišić sinoć je proslavila pet godina svog autentičnog podcasta – projekta koji je dotaknuo tisuće srca. Ova posebna večer bila je više od slavlja – bila je to emotivna retrospektiva jednog intimnog medijskog putovanja, začinjena glazbom Tonyja Cetinskog i trenucima koji su dirnuli do suza. Na pozornici su se ispreplele riječi, note i sjećanja, a publika je bila svjedok još jednog velikog koraka – predstavljanja Anine prve knjige. U maniri koja joj priliči, Ana je i ovu večer pretvorila u prostor povezanosti, inspiracije i zahvalnosti. Bila je to večer koja se ne zaboravlja – iskrena, duboka i nevjerojatno osobna.
U vremenu kad se znoj više ne briše ručnikom nego mentalnim resetom i kad je svaki korak prema cilju – bilo da je to vrh Sljemena, granica vlastite izdržljivosti ili kraj radnog dana – mali osobni trijumf, tijelo traži partnera koji ga neće iznevjeriti. U igri izotonika, gdje su pravila dosadna i predvidiva, na scenu stupa Twist ISO – svježi, hrabri igrač iz Hrvatske koji zna što znači žeđ modernog života. I ima odgovor. U dvije riječi: limun i nar.
Telemach je postao nositelj MAMFORCE standarda u kategoriji BASIC, čime je potvrđena njegova predanost stvaranju poticajnog radnog okruženja temeljenog na obiteljskoj odgovornosti, ravnoteži između poslovnog i privatnog života te rodnoj ravnopravnosti. Kroz neovisni evaluacijski proces, kompanija je demonstrirala snažnu usmjerenost na dobrobit svojih zaposlenika i posvećenost kvaliteti u upravljanju ljudskim potencijalima. Certifikat MAMFORCE standarda predsjedniku Uprave Telemacha, Adrianu Ježini, uručila je Diana Kobas Dešković, direktorica konzultantske tvrtke Spona Code, koja provodi neovisne evaluacije i certifikacije organizacija u području upravljanja ljudima.
Kućni ljubimci sve češće imaju važnu ulogu ne samo u privatnom, već i u poslovnom životu, a mnoga istraživanja pokazuju kako je sve više vlasnika koji žele provoditi što više vremena sa svojim ljubimcima. Uoči obilježavanja Take Your Dog to Work, dana koji se diljem svijeta obilježava kako bi se osvijestile pogodnosti dovođenja psa na posao, a koji se ove godine u svijetu održava 20. lipnja, Mars ističe brojne prednosti pet-friendly radnog okruženja koje uspješno njeguje već više od 15 godina.
U samo tri mjeseca od premijere hit-komedije Iva i Gloria, režije Jana Kerekeša, glavne glumice Iva Šimić Šakoronja i Gloria Dubelj proslavile su jubilarnu 50. izvedbu. Ova predstava već sada piše povijest kao jedan od najgledanijih naslova u hrvatskom kazalištu, okupljajući publiku svih generacija i šaljući duhovite, ali i oštre društvene poruke.
Sinoć je u vrtu Vile Riva u Slanom, u vrlo neformalnoj, intimnoj atmosferi održan susret svih sudionika i gostiju Slano Film Days s predstavnicima medija. Tijekom sljedećih pet dana Slano postaje mjesto filmskih razgovora, razmjene iskustava i ideja, neformalnih druženja regionalnih filmskih autora i istaknutih imena iz svijeta filma i filmske industrije.
U srcu ljeta, kad mirisi soli i zvuci cvrčaka ispunjavaju šibenske kale, grad se pretvara u veliku pozornicu emocija, stihova i glazbe. „Šibenik, Grad kao mi“ vraća nas korijenima kroz dvodnevni hommage velikanima čije su pjesme oblikovale naše djetinjstvo, mladost i identitet.
Ljeto je savršeno vrijeme da se oslobodimo, usporimo i povežemo s prirodom — a nema boljeg načina od toga da hodamo bosi. Skidanje cipela nije samo ugoda; znanstveno je dokazano da hodanje bosih nogu ima brojne prednosti za naše tijelo, um i duh.
U svijetu u kojem se glazba sve češće sklapa iz fragmenata, uz pomoć softverskih alata i naknadnih produkcijskih čuda, pojavio se netko tko nas nježno, ali odlučno podsjeća da srce glazbe i dalje kuca u živoj, neponovljivoj svirci. Janko Novoselić, cijenjeni hrvatski jazz bubnjar i istaknuto ime domaće instrumentalne scene, najavio je izlazak albuma Jazz Kvartet novim singlom Alone Together — pjesmom koja nije samo još jedna jazz obrada poznatog standarda, nego manifest jedne glazbene filozofije.
Vukovar nije samo simbol hrvatske povijesti i otpora – on je i skriveni dragulj kontinentalne Hrvatske koji iznenađuje svojom ljepotom, emocijom i atmosferom koja se ne može prepričati, već mora doživjeti.