Glazbenica i voditeljica Ida Prester nedavno je sa suprugom posjetila kultnu parišku pivnicu Brasserie Lipp, smještenu u srcu Saint-Germain-des-Prés. Tijekom posjeta, odlučila je kušati tradicionalni francuski specijalitet – puževe pripremljene s bijelim lukom, peršinom i maslacem. U svojoj objavi na društvenim mrežama, Ida je podijelila kulinarsko iskustvo:
“Probali smo puževe u čuvenoj pivnici @lippbrasserie. Puževi su francuski specijalitet, pripremaju se s bijelim lukom, peršunom i maslacem. Très bien!”
Iako su joj puževi prijali zbog okusa sličnog kozicama, na kraju je odabrala janjeći specijalitet. Ukupni račun iznosio je malo više od 100 eura, što je uobičajena cijena za obrok u ovakvom pariškom restoranu s bogatom poviješću i tradicijom.
Pivnica Brasserie Lipp, osnovana 1880. godine, poznata je po autentičnoj francuskoj kuhinji i omiljeno je okupljalište umjetnika, intelektualaca i političara. Idin posjet ovom legendarnom mjestu dodatno je istaknuo njezinu ljubav prema kulinarskim avanturama i istraživanju različitih kultura.