Uz “božićne klasike” svi volimo iznenaditi ukućane i goste nekom novom blagdanskom idejom koja je aktualna te godine. Ove godine vrlo su popularni kolači u obliku češera (pinecone brownies), koje je vrlo lako izraditi, a ako želite zadiviti i ponudom pića, pogledajte što predlaže Petra Kurtela. Ovaj simpatičan trik može se izvesti i uz sok, za najmlađe koji će se sigurno veseliti “božićnoj jelki u čaši”. Kako napraviti najljepši božićni koktel? Pogledajte kako to radi Petra Kurtela.
Bazu za božićni koktel Petre Kurtele potrebno je pripremiti pola dana unaprijed
Predivan božićni koktel koji predlaže Petra Kurtela zapravo je poseban zbog uređenja, a zatim možete dodati gin i tonic, šampanjac ili neko drugo piće po svom izboru.
Tajna je u ružmarinu koji se reže kako bi stao u čašu i dao oblik božićne jelke, zatim se uz pomoć vezice i drvenog štapića stavlja na vrh čaše u kojoj se nalazi malo vode koja prekriva vrh grančice.
Zatim se stavlja na smrzavanje i voila! – uz piće po izboru očaravajući božićni koktel je gotov.
OPREZ! Ovo nikako nemojte izvoditi s tankim čašama, jer je poznato da staklo puca kad se led počne širiti.
Pogledajte kako to radi Petra Kurtela!
Reproduktor videozapisa
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.
Ako vam je u posljednje vrijeme na društvenim mrežama počela iskakati reklama za Locanda alle Vigne, vinariju u talijanskoj regiji Friuli Venezia Giulia, niste jedini. Ova šarmantna enogastronomska oaza, smještena na svega tri sata vožnje od Zagreba, u posljednjih je nekoliko mjeseci postala jedno od najtraženijih izletišta za istinske hedoniste iz Hrvatske.