Nakon uspješnog ljetnog Food Truck Festivala na Britancu, stiže i njegovo zimsko izdanje! Od 2. do 7. prosinca, omiljeni trg brojnih Zagrepčana se ponovno na šest dana pretvara u urbanu zimsku gastro tržnicu na kojoj će posjetitelji svakog dana od podne do 23 sata moći uživati u pomno osmišljenim delicijama nekih od najboljih street food truckova, osmišljenih posebno za blagdansko doba.
BBQ Hot Yard, nakon što su završili među najboljih 50 BBQ ekipa u Europi, na Britancu će osim svojih najpoznatijih burgera Smoky Texas, Kimchi KardAsian i Oči boje kestena, pečenih na Barbeca kamado roštiljima, predstaviti svoj potpisni pulled pork, dimljen 12 sati i poslužen u klasičnoj i zimskoj varijanti s kiselim zeljem i prženim lukom u PEKAR pecivu kao i Smoky Wild Hot Dog s kobasicama od divljači. Ajuni, poznat po blisko istočnim delicijama, pripremit će ćevape od 100% junećeg mesa začinjene autentičnom mješavinom začina, pileće zabatke na žaru namočene u marinadi od mješavine 7 začina i sirupa od datulja te neizostavne veganske falafele. Sve to uz čokoladni souffle i šrilankanski ledeni čaj s limunom i kardamomom.
Špizza premijerno na Food Truck Festival donosi pizze iz krušne peći s međimurskim potpisom. Svim ljubiteljima pizze pripremili su posebna izdanja svojih specijaliteta: zimsku pizzu s kobasicom od jelena i vepra, adventsku pizza s trganom junetinom i klasičnu napolitanu s mariniranim škampima. Za desert, tu je topli Ledo čokoladni souffle iz krušne peći sa šumskim voćem i prženim lješnjacima! Osvajači „European Food Truck Awards: People’s Choice nagrade, popularni zagrebački Burger & Beer Bar Mrav dolaze na Britanac s novim (i starim) gastro doživljajima; krainer kobasica sa sirom, čilijem, pirjanim kiselim zeljem i prženom slaninom, sporo pečeni pulled pork burger i nova zvijezda menija, „Hot & Sweet“ burger za sve ljubitelje slatko ljutih kombinacija. Uz to, ove godine udružili su snage s Vegetom te su kreirali i posebne Vegeta burgere u klasičnoj i vege varijanti povodom novog Vegeta dizajna.
Za zimske klasike pobrinuli su se Dubrava Food Makers s pikantim debrecinkama i sa sporo kuhanim buncekom posluženim uz dinstano kiselo zelje, umak od milerama, vrhnja, hrena, sušenog vlasca i crvene dimljene paprike. Teleći gulaš s domaćim žličnjacima je za sve one željnih nečega “na žlicu”, dok će Ledo pileće trakice u panadi s paprom osvojiti najmlađe. Festivalu se pridružuje i Thai Thai Street Food sa svojim poznatim jelima kao što je Pad Thai, aromatična Tom Yum juha pripremljena s kozicama, limunskom travom, listovima kaffir limete, galangalom i čilijem te drugim autentičnim tajlandskim jelima. Za sve sladokusce tu je slovenski Vafl s neodoljivim bubble vaflima s raznim voćem i čokoladnim preljevima te di-go slatka kućica koja će probuditi nostalgiju s mekanim i sočnim fritulama i palačinkama kakve pamtimo iz djetinjstva, ali i nagraditi one najkreativnije s di-go poklon paketima među kojima je i megapopularni Lego set “Sam u kući”!
Tijelo i dušu ugrijat će Maraskina zimska priča s Madre Badessa likerima, rakijama i toplim koktelima kao što su Tipsy Coffe Nut koji spaja orahovac, kavu i slatko vrhnje, Sailor’s Queen Rum Punch, Hot Pelin Baba u kojem se miješaju aromatični Pelinkovac, čisti sok od jabuke, đumbir i limun, Hot Choco Nut, kremasti spoj Orahovca i vruće čokolade te nezaobilazni vrući gin. Dobra Berba se pobrinula za najbolja Zimska Kuhana Vina sa savršenim omjerom klinčića, cimeta, vanilije i naranče, a premium češki lager Staropramen i craft Grif će zadovoljiti sve pivoljupce.
Prilikom plaćanja pića, počastite se uz 10% popusta koristeći kartice OTP banke, a na Volim ljuto štandu se počastite najljućim božićnim poklonima. Najmlađe posjetitelje čeka puno iznenađenja; di-go radionica pizze, sladoledi iz Ledo škrinje te poklon sokići Juicy Kids povodom blagdana Svetog Nikole.
Osim gastro ponude, Zimski Food Truck Festival na Britanac donosi i odličan glazbeni program koji će vas grijati i zabavljati kroz cijeli tjedan! Svaki dan od 19 sati tematske večeri u sklopu Mjuza na zimskom Food Truck Festivalu powered by OTP banka donose nastupe vrhunskih izvođača, DJ-a i bendova koji garantiraju dobru zabavu za sve generacije. Program počinje Rock’n’Roll Britanac gdje će nas High School Gang uz karizmatičnog Maria Huljeva odvesti u zlatno doba rock’n’rolla. Utorak je rezerviran za jazz i soul ritmove, a u srijedu se vraćamo u prošlost uz Retro Britanac na kojem glazbu legendarnog Billa Withersa izvodi bend uživo, dok DJ Neno Martinović dodatno podiže atmosferu svojim retro hitovima. U četvrtak, Britanac se pretvara u veliki plesni podij uz Disco Britanac uz DJ duo Glazbena kuhinja, a vrhunac nas čeka u petak, kad nakon After Office Minglea slijedi veliki RNB Confusion BLOCK PARTY koji je prošle godine rasplesao preko 3000 zaljubljenika u r&b i hip hop ritmove. Subotu počinjemo u podne Brunchom na Britancu uz opuštene jazz note Azil Jazz Trija dok navečer uživamo u nastupu talentirane glazbenice Lu Jakelić i DJ Medu.
Pozivamo vas na šest dana blagdanskog veselja na Britancu, a do tad donosimo recept za (Too) Hot, najvrući koktel sezone: pomiješajte 40 ml Maraschina, 1,5 dl božićnog čaja, sok limuna i prstohvat cimeta. Ubacite krišku dehidrirane naranče i nezaboravan zimski užitak je zajamčen!
Događanja i koncerti na Food Truck Festivalu besplatni su za posjetitelje, a sve informacije dostupne su na službenim društvenim mrežama: Facebook, Instagram.
Fažana je proteklog vikenda bila domaćin glazbenog spektakla koji će publika dugo pamtiti. Jedan od najtraženijih izvođača nove generacije, Antonio Krištofić, usred svog nastupa doživio je iznenađenje koje je sve prisutne ostavilo bez daha – bend mu je na pozornicu donio rođendansku tortu.
„Neka cijeli ovaj svijet zove se bajka…“ – stihovi koji su obilježili generacije, sada dobivaju novo ruho. U četvrtak, 25. rujna, Peti Kupe pretvara se u mjesto glazbene čarolije: Homage Collective okuplja zvjezdanu postavu glazbenika i vokalista kako bi odali počast skladatelju čiji je opus ispisao stranice povijesti domaće i svjetske glazbe – Alfiju Kabilju.
Zagrebački rujan već odavno nije običan mjesec – posljednjih godina pretvorio se u pravo malo čudo zahvaljujući Baš Naš festivalu, koji Bundek pretvara u kulisu kakvu bismo prije zamišljali samo u filmovima. Od 5. do 21. rujna, ova zelena oaza usred grada postaje epicentar dobrih vibracija, mjesto gdje se glazba, hrana i druženje pretvaraju u recept za savršen produžetak ljeta.
Kad god se spomene tamburaška scena, jedno ime uvijek odzvanja jače od drugih – Stjepan Jeršek Štef. Njegov glas, prepoznatljiv i duboko povezan s tradicijom, već desetljećima oblikuje zvuk slavonske glazbene priče. Ove godine, na legendarnom festivalu Zlatne žice Slavonije 2025. u Požegi, Štef publici daruje novu pjesmu simboličnog naslova – Ma, briga me.
Ljeto 2025. definitivno pripada Doris Dragović. Glazbena diva, koja već desetljećima puni dvorane i trgove, ponovno je dokazala da njezina energija, karizma i hitovi nemaju rok trajanja. Nastup na rivi u Krku pred tisućama obožavatelja pretvorio se u večer za pamćenje – publika je uglas pjevala bezvremenske pjesme poput Petak, Malo mi za sriću triba i Šakom o stol, a emocije su kulminirale kada se Doris pojavila u – vlastitom merchu.
Subotnja večer u Virovitici pretvorila se u pravi glazbeni spektakl. Na proslavi Dana grada, čak 10 tisuća ljudi ispunilo je gradski trg, stvarajući atmosferu koju će svi prisutni još dugo pamtiti. Lexington band, već dva desetljeća sinonim za bezvremenske hitove i emociju koja spaja generacije, odsvirao je dvosatni koncert pred publikom koja je svaku pjesmu pretvorila u zajednički refren.
Koncertna euforija koju je pokrenuo Plavi orkestar ne pokazuje znakove usporavanja – nakon što su rasprodali pulsku Arenu, zagrebačku Arenu i legendarni koncert na Šalati, ovaj kultni sarajevski bend priprema novu glazbenu invaziju, i to na Rijeku i Split.
Nakon plesne energije i zaraznih ritmova koje je donijela pjesma Luda glavo, mlada glazbenica Elena Brnić publici predstavlja svoju novu glazbenu priču – singl Jesam li prespavala. Riječ je o baladi koja nas uvodi u jesenske dane i otvara intimniju stranu njezina debitantskog albuma San.
Postoje navike koje stvaraju osjećaj sigurnosti, kontinuiteta i rituala – a za princezu Dianu upravo je doručak bio njezin mali svakodnevni luksuz. Iako je bila ikona stila, suosjećanja i humanitarnog djelovanja, i iza zatvorenih vrata Kensingtonske palače Diana je imala svoje jednostavne, gotovo skromne rituale. Njezin nekadašnji privatni kuhar, Darren McGrady, otkrio je da je Lady Di svakog jutra započinjala dan istim obrokom – overnight oats, poznatijim i kao bircher müsli.
Na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala Maja Ćeranić Bučanin pojavila se u potpuno bijeloj večernjoj haljini s potpisom Amine Hasanbegović koja se oslanja na čiste linije i arhitektonsku dramatiku. Silueta je uska i izdužena, s naglašenim strukom i dugim, raskošnim šlepom koji vizualno produžuje figuru i daje svečani ton pogodan za otvorenja i premijere. Monokromatska paleta ostavlja prostor da konstrukcija haljine preuzme glavnu riječ.
Svojim modnim izdanjima pažnju su plijenile dizajnerica Mateja Dujić i influenserica Lidija Lešić, obje u kreacijama brenda Mateyaneira. Upečatljiv kontrast crvene i crne pokazao je promišljenu stilsku strategiju: dvije različite siluete, jedno zajedničko polazište – disciplinirani glamur.