HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Bilo da se pridružujete paradi za Noć vještica, razmjenjujete slatkiše s voljenima, idete u lov na slatkiše ili pričate izmišljene priče, Noć vještica jedan je od najpopularnijih praznika, koji odiše poviješću, kulturom i zabavom! S obzirom na to da 42 %* hrvatskih putnika kaže da putuju da bi doživjeli različite životne stilove i kulture, Booking.com je podijelio neke od najjezovitijih odredišta i atrakcija da bi bacio praznične čini na putnike ovog listopada.

Prag, Češka

Noć vještica, jezovita odredišta, Derry Sjeverna Irska, Prag Češka, Mexico City, Halloween putovanja, kulturna iskustva, proslave, paranormalne ture, Dan mrtvih

Poznat kao povijesno središte Češke, Prag je čuven po svojim veličanstvenim baroknim građevinama, srednjovjekovnim astronomskim satovima i gotičkim crkvama i katedralama. Zavojiti putovi i uske ulice u gradu koji poznat i pod nazivom „Grad stotinu tornjeva“ stvaraju sablasnu atmosferu, idealnu za jezoviti listopad. Tijekom same Noći vještica posjetitelji mogu sudjelovati u raznim događanjima, uključujući lov na slatkiše, ekstravagantne ulične parade, karnevale i festivale s pripovijedanjem priča. No bez obzira na doba godine, u glavnom gradu Češke uvijek ima mnogo toga za vidjeti i istražiti, bilo da vas zanima povijesni obilazak ili želite istražiti gotičke klasike, od Karlova mosta do Praškog dvorca i katedrale sv. Vida. Putnici koji traže uzbuđenje mogu sudjelovati u ‘Noćnoj turi o duhovima i legendama’, gdje će slušati lokalne priče i legende dok istražuju tajanstvene kutke Starog grada.

Gdje boraviti: Golden Well, koji se nalazi unutar povijesnog objekta, jednostavno je spektakularan i zahvaljujući gotičkoj arhitekturi, čarobnoj atmosferi i povijesnim elementima, savršen je za vještice i čarobnjake. Osim potpuno opremljenog fitness centra, prostranih jedinica i restorana s bogatim izborom jela, posjetitelje od centra grada dijeli samo kratka šetnja.

Derry, Sjeverna Irska

Derry, grad u kojem se održava najveća zabava u povodu Noći vještica u Europi, poznat je po tome što svake godine okuplja duhove, sablasti, vještice i čarobnjake radi spektakularne proslave za Noć vještica koja traje četiri dana. Uz prihvaćanje žetve i „mračne polovice godine“ unutar gradskih zidina kroz duh festivala Samhain putnici koji traže uzbuđenja mogu otkriti priče o folkloru, povijesti i naslijeđu koje ovaj grad čine ovakvim kakav je danas. Derry, službenog naziva Londonderry, drugi je po veličini grad u Sjevernoj Irskoj. Premda je poznat po Noći vještica, ovaj je grad čuven i po svojim 400 godina starim gradskim zidinama, muzejima koji zrače poviješću i mnogim arhitektonskim čudima, uključujući Guildhall. Bilo da Derry posjećuju u listopadu ili žele doživjeti njegove skrivene tajne cijele godine, putnici mogu rezervirati privatni obilazak Derryja/Londonderryja pješice na temu mračnije strane povijesti i  čuti više o mračnijoj, čarobnoj i ukletoj strani grada.

Gdje boraviti: The Lawrence, koji je utjelovljenje elegancije i dobrog ukusa, gostima nudi profinjen smještaj unutar gradskih zidina Derryja. Smješten unutar povijesne građevine, ovaj butik hotel pruža autentični pogled u svoju prošlost i povijest uz ambijent i dekor koji pobuđuju osjećaje misterija i intrige.

Mexico City, Meksiko

Noć vještica, jezovita odredišta, Derry Sjeverna Irska, Prag Češka, Mexico City, Halloween putovanja, kulturna iskustva, proslave, paranormalne ture, Dan mrtvih

Glavni grad Meksika, Mexico City, čuven je po svojoj umjetnosti i dinamičnoj kulturi, kuhinji i nesumnjivo jednom od najpoznatijih blagdana godine, Danu mrtvih. Premda se Noć vještica tradicionalno slavi 31. listopada, Dan mrtvih slavi se 1. ili 2. studenog, ovisno o regiji, pa se posjetiteljima definitivno preporučuje da u gradu ostanu tjedan dana da ne bi propustili nijedno blagdansko događanje! Ova meksička tradicija okuplja zajednice radi odavanja počasti preminulim voljenim osobama kroz komične anegdote i polaganje cvjetova nevena uz razmjenu darova u obliku lubanja od kandiranog šećera (calaveras) ili jedenje kruha mrtvih (pan de muerto) s voljenim osobama. Izlet iz Mexico Cityja u Mixquic radi proslave Dana mrtvih savršen je način da putnici osobno dožive tradiciju Dana mrtvih, posjetom gradu najpoznatijem po tom blagdanu. Ako Mexico City posjetite izvan jezovite sezone, osjećaje uzbuđenja u vama može izazvati njegova povijest prilikom posjeta građevinama inspiriranim gotikom, kao što su Palacio de Correos i dvorac Chapultepec.

Gdje boraviti: objekt Casa Emilia B&B Boutique sa svojim mračnim i ugođajnim interijerima svjetskim putnicima pruža mirno mjesto za odmor nakon napornog dana prepunog šokova. Ovaj se hotel samo za odrasle s terasom i vrtom nalazi na pješačkoj udaljenosti od gradskih atrakcija, što dodatno pojednostavnjuje sudjelovanje u proslavama u povodu Dana mrtvih.

Anoka, Minnesota

Gradić Anoka, poznat kao „prijestolnica svijeta kada se radi o Noći vještica“, nalazi se na sjeveru Minnesote. Već gotovo stotinu godina stanovnici tog gradića u Minnesoti održavaju proslavu u povodu Noći vještica u kojoj sudjeluje cijela zajednica i koja uključuje tri parade: Paradu osvjetljavanja noći s osvijetljenim paradnim balonima koji putuju glavnom ulicom, Veliku dnevnu paradu, trosatni spektakl koji putuje gradom i Veliku paradu malih ljudi, u kojoj sudjeluju školarci. Danas je u Sjedinjenim Američkim Državama Noć vještica jedan od najpopularnijih praznika i mnoge zajednice nastoje svake godine organizirati proslave bolje nego prethodne. Putnici koji žele iskusiti osjećaje straha i u drugim dijelovima godine mogu rezervirati Obilazak na temu izgubljenih duša radi posjeta špiljama ispod ulice Wabasha i saznati više o duhovima i sablastima koji opsjedaju prošlost Anoke.

Gdje boraviti: smješten u srcu Arbor Lakesa, objekt SpringHill Suites Minneapolis Maple Grove/Arbor Lakes idealno je mjesto za putnike koji se žele malo opustiti na odmoru. Arbor Lake je komercijalna i stambena četvrt u Anoki, koju samo kratka vožnja dijeli od svih obrednih događanja koja se odvijaju u gradu.

druge vijesti