HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Točno mjesec dana nakon otvorenja uređenih prostora nove kazališne scene u Zagrebu, Kerekesh Teatar nas je iznova oduševio s novom predstavom, a čiji tekst i režiju potpisuje Jan Kerekeš. Prostor nove scene pokazao se idealnim za premijernu izvedbu komedije koja je, kako je i najavljeno u samom opisu predstave, spustila na zemlju sve prisutne, izazvala bol u trbušnim mišićima i isprovocirala duboko skrivene emocije.

Nakon uspješne praizvedbe nove escape room komedije Kerekesh Teatra dan ranije, proteklog vikenda, točnije u subotu, na lokaciji Scenoteka Zagreb, Draškovićeva 80, održana je svečana premijera predstave pod nazivom „Godišnjica mature“ sa zanimljivom glumačkom postavom. U predstavi igraju Gloria Dubelj, Iskra Jirsak, Ivan Čuić, Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Zoran Pribičević.

Tema predstave je proslava 20. godišnjice mature na kojoj „fešta“ do ranih jutarnjih sati pođe po zlu. Šest gimnazijskih kolegica i kolega oteti su u 5:00 sati ujutro, za vrijeme najjače fešte bez cenzure i dobit će priliku da se ponovo upoznaju. Završetak je sretan, ali ne za sve, kao i uvijek.

Predstava „Godišnjica mature“ je svojevrsni preokret u kazališnom stvaranju Kerekesh Teatra jer se osim komičnih elemenata na koje smo navikli dotiču i stvarnih životnih situacija bitnih za pojedinca i samo društvo. Svevremenske teme prijateljstva, ljubavi i društvenog statusa su isprepletene u nekoliko žanrova i vjerno su prikazane u 80 minuta predstave.

Gledajući publiku koja je oduševljena napuštala dvoranu, može se naslutiti da je predstava ponudila svojevrsno putovanje kroz vrijeme, pobudila je razne emocije u publici, a sve zaokruženo ovacijama i gromoglasnim pljeskom na kraju izvedbe. Među oduševljenom publikom koja je uveličala ovu premijernu izvedbu predstave susreli smo i mnogo poznatih lica s naše javne scene.

Svi zainteresirani mogu doći na sljedeću izvedbu predstave „Godišnjica mature“ 29. listopada, te nakon toga 17. studenog, u kazalište Scenoteka Zagreb, Draškovićeva 80.

Ulaznice su u prodaji online na www.scenoteka.hr te fizički na blagajni Scenoteke Zagreb, Draškovićeva 80.

Vidimo se na sljedećoj „Godišnjici mature“!

druge vijesti

debljanje

Zašto se debljate?

Gubitak kilograma često se može činiti nerješivim zadatkom, pogotovo nakon što ste davali sve od sebe, dok se vaga tvrdoglavo odbijala pomaknuti u vašu korist.

Zdravlje

22 listopada 2024