HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Primer je izvrstan proizvod za lice, no to ne znači da pristaje svakoj koži ni da ga svi dobro nanose. Proizvod koji je osmišljen kako bi pripremio lice za nanošenje pudera, ujednačio teksturu lica i barem nakratko “izgladio” nesavršenosti vrlo je popularan među vizažistima i obožavateljima šminke diljem svijeta, no to ne znači da biste ga trebali nositi pod svaku cijenu.

Zašto puder ponekad ne izgleda dobro premda ste nanijeli primer?

Kada se nanese dobro i unutar razumnih granica, dobar primer može poboljšati vaš izgled šminke. Može spriječiti taloženje pudera u porama i teksturu poput finih bora, pojačati intenzitet boje vaših sjenila i učiniti vašu šminku dugotrajnijom, no postoji i jedan veliki ALI, govori vizažist Robertu Walshu za She Finds.

Koža vam izgleda kao da se puder “rulja”? Evo objašnjenja.

“Problem s pretjeranim nanošenjem primera je taj što su mnogi od tih proizvoda hidratantni i mogu čak sadržavati sastojke poput hijaluronske kiseline. To, naravno, nije ništa loše, ali povećava razinu vlage na vašoj koži, što znači da ćete podlogu nanositi na kožu koja je vlažna, zbog čega će puder kliziti i ruljati se”, govori Walsh.

Dakle, nikako nemojte pretjerivati s količinom primera koji nanosite na lice.

Može li neki drugi proizvod zamijeniti primer?

Da!

Ako nikako ne možete izaći na kraj s primerom, razmislite o korištenju hidratantnog seruma prije pudera, kako biste pripremili kožu za šminku.

“Upotrijebite samo serum i pogledajte kako će vaš puder lijepo izgledati na koži ostatak dana”, predlaže Robert Walsh.

druge vijesti