HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Iako je tada bio jedna od najvećih filmskih zvijezda na svijetu, Al Pacino je 1970-ih i 80-ih bio – švorc.

“Kum” se smatra jednim od najboljih filmova svih vremena i bio je iznimno financijski uspješan, ali glavni glumac za njega je dobio samo 35 000 dolara.

Kada sam završio snimanje ‘Kuma’, bio sam bez novca, nije da sam ikada imao novca, ali sada sam dugovao novac”, piše. “Moj menadžer i agenti dobili su svoje postotke od moje plaće dok sam ja morao živjeti od potpore tadašnje djevojke Jill Clayburgh

Al Pacino prvi je put bio na rubu bankrota 1980-ih…

Zaradio je više s drugim dijelom Kuma iz 1974. i puno više s “Licem s ožiljkom” iz 1983., ali nije bio pametan s novcem. Također je bio vrlo izbirljiv i nije mnogo radio, tako da se tijekom 1980-ih pojavio u samo pet filmova.

Imao sam oko devedeset tisuća u banci i to je bilo to”, piše 84-godišnji glumac u svojim novim memoarima “Sonny Boy”. “Imao sam svoj stil života. Imao sam svoj dom na selu kojeg se nisam želio odreći. Trošio sam a nisam zarađivao; Izbacivao sam, ali nisam unosio.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpacino (@alpacino40)

Nastavlja: “Mogao bih reći da sam iskorišten. Mogao bih kriviti svoje računovođe. Mogao bih kriviti svoju menadžericu, koja me smjestila u neku vrstu poreznog raja koji je otišao skroz  naopako. Mogao bih kriviti sebe, ali onda bih morao preuzeti odgovornost za svoje postupke.”

Jednom je Al otišao do svog odvjetnika u društvu svoje tadašnje djevojke Diane Keaton kako bi razgovarali o njegovim jadnim financijama, a ona je iznenada eksplodirala i viknula na odvjetnika: “Znate li vi tko je on?”

Da, reći ćete mi: ‘Oh, on je umjetnik. Ne. On. Je. Idiot”, zagrmjela je. “On je neznalica“, nastavila je. “Kad je ovo u pitanju, morate se pobrinuti za njega.”

Pacino piše da je Diane bila u pravu.

Nisam razumio kako novac funkcionira,” priznaje, “kao što nisam razumio ni kako funkcionira karijera. Bio je to jezik koji jednostavno nisam govorio.”

Keaton je potaknula Pacina da ponovno počne glumiti u filmovima, a njegov prvi projekt bio je  film “Sea of ​​Love”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpacino (@alpacino40)

Policijski triler iz 1989. dobio je pohvale kritičara i postao je veliki hit. Bio je to prvi Pacinov prvi film nakon “Revolucije” iz 1985.

Al priznaje da nije zaradio jako puno novca od filma jer nije imao “dobar ugovor… Znali su da sam bio bez posla četiri godine.”

Glumcu je ubrzo zatim ponuđeno da reprizira ulogu Michaela Corleonea u Kumu 3, što je zbog svoje situacije odmah prihvatio.

Izbor nije mogao biti lakši”, piše. “Bio sam švorc. Francis Ford Coppola  je bio švorc. Obojica smo trebali kruh.” Treći dio Kuma izašao je 1990. i razočarao fanove time što nije bio ni blizu kvalitetan kao prva dva filma.

Al Pacino našao se u problemima pod stare dane jer ga je prevario računovođa

Al Pacino, rođen u New Yorku, preselio se 2001. u Los Angeles kako bi bio bliže svojim blizancima, Antonu i Oliviji, koji sada imaju 23 godine, koje je dobio s Beverly D’Angelo.

(Ima još dvoje djece: Julie, 34, s instruktoricom glume Janom Tarranto i Romana, koji je rođen u lipnju 2023., iz veze s Noor Alfallah).

Međutim, njegov način života je puno koštao. Piše: “Moje je osoblje postajalo sve veće, brinuo sam se o dva doma, svojim stanovima i uredu te uzdržavao svoju djecu. Trošio sam tri ili četiri stotine tisuća dolara mjesečno, što je puno novca.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpacino (@alpacino40)

Do 2011. Pacino je počeo gajiti sumnje u svog računovođu. Glumac je potrošio dosta novca na obiteljsko putovanje Europom, ali kada se vratio kući otkrio je da ima više novca nego prije, što mu se učinilo čudnim.

Znao sam da nešto nije u redu”, priznao je prije nego što je saznao da je računovođa bio kriminalac. Na kraju je završio u zatvoru zbog vođenja Ponzijeve sheme.

Ali uskoro je Pacino opet bio bez novca.

Imao sam pedeset milijuna dolara, a onda nisam imao ništa”, piše. “Imao sam imovinu, ali nisam imao novca…”

Slavni glumac zatim nabraja neke od svojih troškova: šesnaest automobila, dvadeset i tri mobitela i dizajner interijera koji je dobio “400 000 dolara, i to za uređenje kuće u kojoj nisam ni živio…”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpacino (@alpacino40)

Pacino piše da je malo toga znao o tome kamo ide sav novac.

Nisam čak ni potpisivao vlastite čekove – potpisivao ih je računovođa. Nisam gledao i nije mi rekao koliko imam ili kamo ide novac, a ja nisam pratio tko je što dobio.”

Pacino je tada bio u svojim 70-ima i “velike ponude na koje sam navikao jednostavno više nisu dolazile.”

Tako je počeo raditi više.

Glumac je priznao da je zadnjih godina prihvaćao uloge samo zbog novca

Al priznaje da su neki od njegovih kasnijih projekata napravljeni isključivo za novac i da nisu bili “baš dobri“.

’Jack and Jill’ je bio prvi film koji sam snimio nakon što sam izgubio novac. Da budem iskren, učinio sam to jer nisam imao ništa drugo. Adam Sandler me želio i puno su mi platili za to… Volim Adama, bilo je divno raditi s njim i postao mi je drag prijatelj“, rekao je o ulozi koja mu je „donijela“ Zlatnu malinu za najgoreg sporednog glumca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpacino (@alpacino40)

Također sam završio radeći neke stvarno loše filmove koji se neće spominjati zbog kolega, kad su mi sredstva bila jako niska. I nekako sam znao da su loši, ali sam se uvjerio da ih mogu učiniti prosječnima.”

Sad kad je stariji, oskarovac priznaje da “mora vrlo ozbiljno razmišljati o svom imanju. To znači da moram tražiti savjet od ljudi koji su mnogo pametniji od mene.”

Pacino piše da mu je “Lice s ožiljkom” bila najunosnija uloga i da mu se i dalje isplati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpacino (@alpacino40)

Do danas je to najveći film koji sam napravio. Tantijemi me i dalje podržavaju”, piše. “Mogu živjeti od toga, mislim, mogao bih, kad bih živio kao normalna osoba.”

druge vijesti