HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ovaj festival biljaka, cvijeća i ljubavi prema prirodi, koji je u svoja prethodna tri izdanja oduševio Zagrepčane, ponovo okuplja ljubitelje zelenila i one koji žele učiniti svoje domove i vrtove ljepšima i živopisnijima. Od 15 do 23 sata, posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi biljaka, zanimljivim radionicama, te zabavnom glazbenom programu.

Plant Market je više od običnog sajma biljaka. Ovaj događaj je prilika da Britanski trg, jedan od kultnih zagrebačkih prostora, zablista u sasvim novom ruhu, prepunom cvijeća i biljaka. Prostor koji inače vrvi prolaznicima, na jedan dan postaje mirna, zelena oaza u srcu grada, idealno mjesto za opuštanje, druženje i razmjenu biljnih strasti. Organizatori i ove godine najavljuju bogat izložbeno-prodajni program, gdje će se moći pronaći raznovrsne biljke i oprema za uređenje doma i vrta, ali i mnogo više od toga.

Plant Market

Posebnost ovog izdanja Plant Marketa je razmjena biljaka, gdje će posjetitelji imati priliku donijeti svoje biljke i razmijeniti ih s drugima, stvarajući tako jedinstveni mali eko-sustav unutar grada. Ova inicijativa potiče povezivanje ljudi kroz zajedničku ljubav prema biljkama, a istovremeno pridonosi osvježavanju kućnih vrtova i balkona.

PROČITAJTE: Nova inicijativa za očuvanje hrvatskog kruha!

Uz izlagače koji su već dobro poznati zaljubljenicima u biljke, ovogodišnji festival dovodi i neka nova lica. Među izlagačima ćete pronaći Biljke.Plants, majstore za izradu samoodrživih biljnih terarija u boci, zatim Diši na Nos, umjetnički rasadnik poznat po unikatnim biljnim kreacijama, te Exotic King, domaći proizvođač egzotičnog voća i povrća. Tu su i Green&Out, vrtni alkemičari koji će vas inspirirati svojim jedinstvenim pristupom uređenju vrta, kao i Hangin.garden, poznat po kokedama – biljkama smještenim u kugle od mahovine. Ljubitelji estetike uživat će u ponudi Koshmar Design keramike, a oni koji traže posebne komade za uređenje doma naći će ih kod Triptih detalja za dom. Za ljubitelje vrtlarstva, tu je i novi tiskani medij, Vert magazin, posvećen upravo ovoj temi, te Walden Plants, trgovina bilja koja uvijek iznenađuje svojim asortimanom.

Plant Market

No, Plant Market nije samo izložbeno-prodajni sajam. Program je obogaćen i besplatnim kreativnim radionicama za sve uzraste, koje nude priliku za učenje i kreativno izražavanje. Bilo da ste iskusni vrtlar ili potpuni početnik, ovdje ćete pronaći nešto za sebe.

Zabavni dio programa obećava jedinstvenu glazbenu kulisu koja će dodatno uljepšati ovaj događaj. Zagrebački salonski kvartet svojim će nastupom oživjeti duh starog Zagreba i donijeti dašak salonskog muziciranja na otvorenom. Posebna poslastica bit će nastup Aklea Neon, glazbenice koja stvara konceptualnu glazbu u sklopu projekta Freqs of Nature, gdje muzicira s biljkama, stvarajući neponovljivu atmosferu. Uz nju, Skier and Yeti, jedinstveni maskirani duet, publiku će povesti kroz zvučni spektar koji spaja funk, drum and bass, low rock i electro, obećavajući pravi glazbeni spektakl na Britancu.

PROČITAJTE: Kako se riješiti voćnih mušica

Cilj ovog festivala je oživjeti zagrebačke tržnice kao mjesta okupljanja i druženja, pretvarajući ih u zelene oaze usred gradske vreve. Četvrti Plant Market posebno je posvećen ljubiteljima biljaka, ali i svima koji žele provesti kvalitetno vrijeme na otvorenom, u opuštenoj atmosferi s bogatim sadržajem.

Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku da se na trenutak pobjegne od užurbanosti gradskog života i uživa u ljepoti prirode, glazbi i druženju. Na Britancu vas očekuje mnogo više od običnog sajma – ovo je pravi festival prirode, zajedništva i kreativnosti.

Plant Market

druge vijesti