HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Obožavatelji Jokera su razočarani i žele svoj novac natrag nakon što su pogledali nastavak Folie à Deux u kinima.

Joker iz 2019. dočekan je s velikim odobravanjem kritike i publike, nominiran je za niz Oscara uključujući onaj za najbolji film, Joaquin Phoenix osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca, a film je u Veneciji nagrađen Zlatnim lavom.

Phoenix i redatelj Todd Phillips na poseban su način prikazali jednog od najvećih stripovskih zlikovaca, a rizik im se višestruko isplatio i stvorili su film sa zaradom većom od milijardu dolara.

Nažalost, kao i uvijek u Hollywoodu, nije se moglo bez nastavka, tako da je pet godina kasnije došao Joker: Folie a Deux (Ludilo u dvoje).

Novi Joker kritičari su popljuvali kao nepotreban

Film trenutačno ima samo 33 % pozitivnih kritičarskih recenzija na portalu Rotten Tomatoes, a kritičari su film označili kao “patološki nepotreban“ i “nastavak koji nam nije trebao“.

Obožavatelji misle isto, a mnogi se nisu sramiti izraziti svoje mišljenje na X-u.

Zašto je Joker 2 tako loš, nikad nisam više želio tražiti svoj novac natrag“, napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: “Ono što Jokera 2 čini tako lošim je to što se odbija posvetiti IČEMU. Ništa nema smisla, sudske scene su dosadne, a kraj je još gori nego što sam očekivao“.

Gledatelje je također iznervirala odluka da film bude mjuzikl u kojem Joker i Harley Quinn u izvedbi Lady Gage nasumično povremeno prelaze u pjesmu.

Joker 2 je bio grozan. 0/10. Priča je mogla biti bolja, a glazba je bila jednostavno iritantna“, napisala je treća osoba.

Novi Joker ipak ima i neke fanove

Lady Gaga i Joaquin Phoenix ostvarili su sjajne glumačke izvedbe, ali nisu uspjeli spasiti film od toga da bude katastrofa.

Međutim, nisu svi bili potpuno oštri – neki smatraju da je cijela poanta filma da se ljudima ne sviđa.

Mislio sam da je Joker 2 loš… ali činjenica da se toliko mnogo tipova koji su mislili da je Arthur njihov narodni šampion nakon prvog filma mora suočiti s činjenicom da ga Joker 2 zapravo predstavlja kao gubitnika sa sindromom glavnog lika prilično je smiješno“, rezimirao je jedan korisnik na X.

Film je u prvih nešto više od tjedan dana zaradio 120 milijuna dolara na svjetskom box officeu. To se možda čini mnogo, ali u kontekstu toga da je budžet bez troškova marketinga 200 milijuna, a prvi je film zaradio više od milijardu, jasno je da će Folie à Deux biti veliko financijsko razočaranje.

druge vijesti

zagreb film festival

Boris T. Matić za HELLO!: “Neskromno mogu tvrditi da smo jako utjecali na promociju hrvatskog filma vani”

"Najteže je bilo pred 5 godina kada je gradonačelnik s preko 200 optužnica čije ime ne volim izgovarati, bespotrebno zbog nekih tuđih privatnih interesa zatvorio naš dom kino Europa kojeg smo uspješno vodili 11 godina i za što smo dobili nagradu kao najbolje art kino u Europi – svojevrsnog kino Oscara, a onda se ubrzo dogodila i pandemija, potres, jačanje streaming platformi što je izazvalo pojavu jako puno izazova koji su mogli uzdrmati ZFF."

Glazba/Festivali

18 listopada 2024