HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Saoirse Ronan sudjelovala je u mnogim hvaljenim projektima, a jedva da ima 30 godina. Međutim, i ona ima ulogu za kojom žali – onu u franšizi  Harry Potter.

Saoirse je otkrila tijekom nastupa u emisiji Jimmy Kimmel Live da je bila na audiciji za ulogu Lune Lovegood u Harryju Potteru. Irska glumica debitirala je kao 12-godišnjakinja u rodnoj zemlji u medicinskoj seriji The Clinic iz 2003., nakon čega je glumila u miniseriji Proof.

Otprilike u isto vrijeme, bila je na audiciji za Harry Potter i Red feniksa (2007.) koja se odvijala 2005. Na kraju je izgubila ulogu Lune Lovegood od Evanne Lynch, također Irkinje.

Kad se tražila Luna Lovegood javilo se 15 000 malih Irkinja!

Ronan je bila na audiciji za ulogu kad je imala 12 godina, a spomenula je to kada ju je Kimmel pitao postoje li uloge za koje joj je žao što ih je propustila. “Postoje stvari koje ćete odbiti, a onda izađu i pomislite, ‘O Bože, to je bio pogrešan korak s moje strane“, započela je. Međutim, to nije bio slučaj s Harryjem Potterom. “Mislim da je propuštena uloga koja mi je ostala na umu već godinama, nisam rekla ne, jednostavno nisam obila ulogu, Luna Lovegood u Harryju Potteru prije mnogo godina.”

luna lovegood

Zvijezda filma Lady Bird objasnila je: “Bio je to kao irski lik, pa su okupili sve Irce, tražili su pola Irske da dođe na audiciju.” Iako je njezina primjedba zvučala kao šala, i nije daleko od istine – audicija za nove likove u serijalu, koja je trajala više od godinu dana, uključivala je tisuće ljudi. Evanna Lynch, koja je na kraju dobila ulogu, osvojila je ulogu Lune u konkurenciji 15 000 djevojaka koje su se pojavile.

Iako nije postala Luna Lovegood, Saorise Ronan i dalje obožava Pottera

Znala sam da je neću dobiti jer sam bila premlada“, objasnila je Saoirse, koja je tada imala 12 godina, dvije manje od Evanne Lynch koja je na kraju dobila ulogu. “Morala sam odglumiti scenu koja će biti u Harryju Potteru i bila je to najbolja stvar na svijetu.”

Saoirse Ronan također je objasnila da ima osobnu tradiciju da cijeli serijal Harry Potter počinje gledati oko Noći vještica i tako do Božića. “To je pravilo s filmovima“, rekla je Kimmelu.

druge vijesti

zagreb film festival

Boris T. Matić za HELLO!: “Neskromno mogu tvrditi da smo jako utjecali na promociju hrvatskog filma vani”

"Najteže je bilo pred 5 godina kada je gradonačelnik s preko 200 optužnica čije ime ne volim izgovarati, bespotrebno zbog nekih tuđih privatnih interesa zatvorio naš dom kino Europa kojeg smo uspješno vodili 11 godina i za što smo dobili nagradu kao najbolje art kino u Europi – svojevrsnog kino Oscara, a onda se ubrzo dogodila i pandemija, potres, jačanje streaming platformi što je izazvalo pojavu jako puno izazova koji su mogli uzdrmati ZFF."

Glazba/Festivali

18 listopada 2024