HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Postumni memoari Lise Marie Presley podsjetnik su da tuga djeluje na misteriozne načine.

U From Here to the Great Unknown, zajedničkom djelu pokojne pjevačice i njezine kćeri Riley Keough, Lisa Marie govori o tugovanju za svojim sinom, Benjaminom Keoughom, koji je počinio samoubojstvo 2020.

Nakon tog gubitka, Lisa Marie je odlučila da truplo svoga sina drži u blizini u “zasebnoj spavaćoj sobi” u obiteljskoj kući u Los Angelesu, umjesto da ga ostavi u mrtvačnici ili ga pokopa na groblju.

Lisa Marie Presley nije se mogla pomiriti sa sinovom smrću

Rekli su nam da tijelo, ako se možemo brinuti za njega, možemo imati kod kuće“, piše Riley u svom dijelu knjige. “Pa ga je mama neko vrijeme držala u našoj kući na suhom ledu.”

Dodaje da je njezinoj majci bilo “jako važno” da ima “dovoljno vremena da se oprosti” od svog sina – baš kao što je učinila prije nego što je pokopala svog oca, Elvisa Presleya, koji je umro 1977., kada je ona imala 9 godina.

To priznaje i Lisa Marie, objašnjavajući da je dva mjeseca držala tijelo svog sina na ledu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by People Magazine (@people)

Nema zakona u državi Kaliforniji koji nalaže da nekoga morate odmah pokopati“, piše ona. “Pronašla sam vrlo empatičnu vlasnicu pogrebnog poduzeća. Rekla sam joj da je imati mog tatu u kući nakon što je umro bilo nevjerojatno korisno jer sam mogla otići i provesti vrijeme s njim i razgovarati s njim. Rekla je, ‘Dovest ćemo Bena tebi. Možeš ga imati ondje.'”

Kako bi zadržala tijelo u kući, Presley piše da je morala održavati temperaturu u sobi na 13 stupnjeva. Osim što se oprostila, to joj je omogućilo dodatno vrijeme da odluči gdje će pokopati svog sina – na Havajima, gdje je odrastao, ili u Memphisu na obiteljskom imanju Graceland.

Lisa Marie Presley nije dovršila svoje memoare, pa je to napravila njezina kći

To je dio razloga zašto je trebalo tako dugo“, objašnjava ona. “Ali toliko sam se navikla na njega, brinula sam se za njega i držala ga ondje. Mislim da bi bilo koga drugoga preplašilo da im je sin takav tamo. Ali ne mene.”

Lisa Marie dodaje da se osjećala zahvalnom za produljeno razdoblje tugovanja, jer je to bio “način na koji sam ga još uvijek mogla roditeljski čuvati” dok se pomirila da ga mora “položiti na počinak“.

Nakon dva mjeseca obitelj je odlučila da je konačno vrijeme da pokopa Benjamina.

lisa marie presley

S lijeva na desno: Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie Presley i pokojni Benjamin Keough na obilježavanju godišnjice Elvisove smrti 2010.FOTO: Profimedia

Svi smo dobili osjećaj da moj brat da više ne želi svoje tijelo u ovoj kući“, piše Riley. “Društvo,” činilo se da govori, “ovo postaje čudno.” Čak je i moja mama rekla da je mogla osjetiti kako joj govori: ‘Ovo je ludo, mama, što to radiš, dovraga!'”

Presley je naposljetku odlučila pokopati sina u Gracelandu, s njegovim djedom Elvisom, a obitelj mu je održala sprovod u Malibuu. Riley ga opisuje kao “najbrutalniji dan u mom životu“.

Ona piše: “Posluga je bila najljepša kolika je mogla biti, ispunjena svime što je Ben volio… Ali koliko god sve bilo lijepo, shvatila sam da moram zatvoriti oči jednostavno da bih to mogla podnijeti. Kad bih ih otvorila, jedva sam vidjela kroz suze.”

Tri godine nakon sinovljeve smrti, Lisa Marie Presley je hospitalizirana nakon očitog srčanog zastoja. Umrla je nekoliko sati kasnije, u 54. godini života.

Godinu dana kasnije, Riley je objavila planove da ispuni obećanje svojoj majci tako što će dovršiti njezine memoare. Knjiga je objavljena u utorak.

druge vijesti