HELLO
HELLO! #HelloItsMe

U četvrtoj sezoni serije, američka expatriate Emily seli se iz Pariza u Rim zbog poslovnih obaveza. Ova promjena izazvala je burne reakcije, s obzirom na to da je serija postala simbol francuske kulture i stila života, osobito nakon uspješnog debija tijekom COVID lockdowna 2020. godine.

PROČITAJTE: Gradonačelnik Rima poručuje Macronu da se sabere zbog serije “Emily u Parizu” – Dobro joj je u Rimu!

Macronova supruga, Brigitte, imala je cameo ulogu u posljednjoj sezoni, što je dodatno naglasilo blisku povezanost serije s francuskim imidžem. „Bio sam iznimno ponosan, a ona je bila vrlo sretna što je sudjelovala. Iako je to bilo samo nekoliko minuta, smatram da je to bio vrlo dobar trenutak za nju“, izjavio je Macron.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily In Paris (@emilyinparis)

Hoće li Emily ostati u Parizu ili se zbilja seli u Rim?

Predsjednik Macron također je naglasio kako je serija „super pozitivna“ za imidž Francuske, privlačeći turiste i promovirajući kulturu. Ipak,Emily in Paris je često bila na meti kritika zbog toga što nudi romantičnu verziju života u Parizu, daleko od stvarnosti koja uključuje i teže socijalne aspekte života u glavnom gradu, te zbog ignoriranja siromašnijih dijelova grada.

PROČITAJTE: Dolazi li peta sezona Emily in Paris? Kreator Darren Star otkriva planove i tajne budućnosti serije

Macron je, na pitanje o vlastitoj mogućnosti da se pojavi u seriji, odgovorio s dozom humora: „Ja nisam tako privlačan kao Brigitte“. Ipak, uzbuđenje oko Brigittine uloge i njezinog entuzijazma prema seriji ističe koliko su snažne veze između politike, kulture i medija u Francuskoj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily In Paris (@emilyinparis)

Francuski predsjednik Macron ne odustaje!

Glumica Lily Collins je ranije izjavila da je Brigitte Macron velika obožavateljica serije. Supruga predsjednika je izrazila želju da se pojavi u seriji, što je dodatno podiglo medijsku pažnju i dodatno ojačalo imidž serije kao mosta između umjetnosti i stvarnog života.

PROČITAJTE: Jeste li pravi fan? Zanimljive činjenice o Emily in Paris koje mnogi ne znaju

Iako je Emily uživala u svojim talijanskim avanturama, Macron jasno poručuje: „Borit ćemo se za nju. I tražit ćemo od njih da ostanu“. Njegova odlučnost da vrati junakinju u Pariz govori o važnosti identiteta i kulturnog naslijeđa, te o izazovima s kojima se suočavaju popularne serije u doba globalizacije.

PROČITAJTE: Otkrivena olovka za obrve koju Lily Collins nosi u Emily in Paris

Macron želi da se Emily Cooper vrati u francusku prijestolnicu u budućim sezonama, iako je njezin trenutni boravak u Italiji privukao pažnju i izazvao rasprave o tome što zaista znači biti „Emily u Parizu“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily In Paris (@emilyinparis)

druge vijesti