HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Billie Eilish, jedna od najutjecajnijih mladih zvijezda današnjice, ponovno je privukla pažnju svojim najnovijim izjavama o privatnosti, seksualnosti i medijskoj percepciji njezinog života. U intervjuu za naslovnicu studenog 2024. godine u časopisu Vogue, Eilish je otvoreno govorila o vlastitom procesu javnog izlaženja i izrazila žaljenje zbog nekih aspekata tog puta. Ovaj intervju, koji je vodila Alessandra Codinha, donosi nove uvide u Eilishine misli o granicama između javnog i privatnog života. Čini se da Billie Eilish žali što je izašla iz ormara…

Billie Eilish žali što je izašla iz ormara tako javno

“Samo bih voljela da nitko ne zna ništa o mojoj seksualnosti niti o mom ljubavnom životu. Nikada, nikada, nikada. I nadam se da nikada više neće znati” izjavila je Eilish u razgovoru za Vogue. “Neću više nikada govoriti o svojoj seksualnosti. I neću više govoriti o tome s kim izlazim.” Ove snažne riječi pokazuju njezinu odlučnost da povuče granicu i zadrži svoju privatnost u svijetu gdje se sve više očekuje da poznate osobe dijele svaki aspekt svog života s javnošću.

PROČITAJTE: Marko Braić obradio Billie Eilish – Zvuči FANTASTIČNO

Ovaj intervju dolazi nakon niza prijašnjih istupa u medijima u kojima je Eilish bila otvorenija o svojim osobnim temama. Njezin intervju za Variety u studenom 2023., kao i njezini komentari na crvenom tepihu u prosincu iste godine, te naslovnica za Rolling Stone u travnju 2024., pokazali su da je bila spremna govoriti o svojoj seksualnosti. No sada, s odmakom, čini se da žali što je bila tako otvorena. “Mislim da podcjenjujem koliko se sve što kažem može pretvoriti u najveću vijest na svijetu,” rekla je 22-godišnja pjevačica, dodajući da je “toliko neprirodno” za nekoga njezinih godina da stalno privlači pažnju medija privatnim životom.

PROČITAJTE: Nakon prekida s dečkom, Billie Eilish izjavila da je fizički privlače žene

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Eilish je prvi put javno iznijela svoju seksualnost tijekom promocije pjesme “What Was I Made For?” iz soundtracka filma Barbie. Ta pjesma donijela joj je prestižne nagrade, uključujući Oscara za najbolju originalnu pjesmu, dvije Grammy nagrade (Pjesma godine i Najbolja pjesma napisana za vizualne medije) te Zlatni globus. Ipak, naslovnica za Vogue donosi zanimljiv podatak – Eilish je odlučila podijeliti informacije o svojoj seksualnosti tek šest mjeseci nakon prekida s Jessejem Rutherfordom, frontmenom benda The Neighbourhood.

PROČITAJTE: Shvatila sam da želim svoje lice u vagini… i druge nedavne izjave Billie Eilish o seksu

Tijekom 2024. godine, Eilish je izdala nekoliko pjesama koje su stekle status queer himni, poput “Lunch” i većine albuma Hit Me Hard and Soft. Posebnu pažnju privukao je remix pjesme “Guess” u suradnji s Charli XCX, gdje Eilish u spotu doslovno ruši zabavu vozeći bager, što metaforički odražava koliko se udobno osjeća sa sobom i svojom umjetničkom izražajnošću. Tekstovi pjesme, poput stihova “Charli voli dečke, ali zna da bih i ja” i “Charli, nazovi me ako si spremna” dodatno su naglasili njezinu opuštenost i samopouzdanje u pogledu izražavanja svoje seksualnosti.

No, upravo u ovom novom intervjuu za Vogue, čini se da se Eilish povlači korak unatrag u vezi s izražavanjem svoje seksualnosti u budućnosti. Još uvijek nije jasno je li njezina nelagoda usmjerena isključivo prema medijima i razgovorima s novinarima, ili se možda više ne želi baviti tom temom ni u svojoj glazbi. Bilo kako bilo, ovaj zaokret u njezinom odnosu prema vlastitoj seksualnosti donosi novu, neočekivanu dimenziju njezinom imidžu. Billie Eilish žali što je izašla na tako javan način, a opet ima puno pravo govoriti o svojoj seksualnosti.

Billie Eilish, koja je postala globalni fenomen svojim autentičnim pristupom glazbi i osebujnim modnim stilom, sada očito želi vratiti kontrolu nad narativom o svom osobnom životu. U svijetu gdje se od slavnih očekuje da budu konstantno otvoreni i dostupni, njezin stav odražava dublje promišljanje o cijeni koju privatnost ima u digitalnoj eri.

druge vijesti