Colman Domingo, Lewis Hamilton, A$AP Rocky, Pharrell Williams i Anna Wintour bit će su-domaćini Met Gale 2025. zajedno s počasnim domaćinom LeBronom Jamesom

Iako trenutno uživamo u jeseni i iščekujemo nadolazeće blagdane, već sada se mnogi s nestrpljenjem raduju svibnju iduće godine. Točnije, prvom ponedjeljku u svibnju, koji je tradicionalno rezerviran za Met Galu, jedan od najiščekivanijih događaja u svijetu mode.

09 listopada 2024

met gala 2025 domaćini FOTO: PROFIMEDIA
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Za Met Galu 2025., koja će se održati 5. svibnja, kao sudomaćini najavljeni su Colman Domingo, Lewis Hamilton, A$AP Rocky, Pharrell Williams i nezaobilazna Anna Wintour, dok će LeBron James preuzeti ulogu počasnog domaćina.

Metropolitanski muzej umjetnosti danas je službeno najavio temu proljetne izložbe Instituta za kostime za 2025. godinu pod nazivom “Superfine: Krojenje crnačkog stila”. Ova izložba, koja crpi inspiraciju iz knjige Monice L. Miller iz 2009. godine pod naslovom Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity, istražit će neporeciv utjecaj dendi stila crnačkih muškaraca kroz povijest, počevši od 18. stoljeća pa sve do današnjih dana. Izložba će prikazati odjeću, slike, fotografije i druge eksponate koji će na jedinstven način osvijetliti modni izričaj crnačkih muškaraca u kontekstu dendi estetike. S obzirom na tematiku izložbe, izbor domaćina za Met Galu 2025. godine nije mogao biti prikladniji.

Domaćini nadolazeće Met Gale iznenadili su mnoge

Colman Domingo, poznati glumac i redatelj, ove je godine prvi put prisustvovao Met Gali, nakon iznimno uspješne sezone dodjela nagrada tijekom koje je svojim odvažnim i veličanstvenim modnim odabirima dominirao crvenim tepisima, čime je stekao status jednog od najbolje odjevenih muškaraca u Hollywoodu. S druge strane, Lewis Hamilton, stalni posjetitelj ovog prestižnog događaja od 2015. godine, već godinama donosi inspiraciju u svijet Formule 1, transformirajući paddocke, nekoć lišene modnih utjecaja, u pravo vrelo stilske inspiracije. Hamilton na utrke redovito dolazi u besprijekorno odabranim kombinacijama poznatih modnih kuća, koje ga često ugoste u prvim redovima svojih revija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Colman Domingo (@kingofbingo)

A$AP Rocky, već etablirani modni vizionar, gotovo svakodnevno osvaja pažnju uličnih fotografa zahvaljujući svom jedinstvenom i prepoznatljivom stilu, koji inspirira modne stručnjake diljem svijeta. Pharrell Williams, pak, veteranski sudionik Met Gale, ovo će mu biti šesti put da prisustvuje, a drugi put da preuzima ulogu jednog od domaćina; prethodno je bio su-domaćin 2017. godine za izložbu posvećenu Rei Kawakubo i Comme des Garçons. Williamsova modna vizija proteže se desetljećima kroz njegovu bogatu glazbenu karijeru, a njegov utjecaj danas je još snažniji zahvaljujući ulozi kreativnog direktora za mušku odjeću modne kuće Louis Vuitton. Počasni domaćin, LeBron James, jedan od najutjecajnijih sportaša svih vremena, ove će godine prvi put prisustvovati Met Gali, donoseći sa sobom jedinstvenu kombinaciju sportske izvrsnosti i modne osviještenosti koja danas igra ključnu ulogu u sve tješnjem spoju mode i sporta.

PROČITAJTE: Otkrivena je tema nove Met Gale! “Superfine: Umijeće crne elegancije” nova je proljetna izložba Anne Wintour

Anna Wintour, dugogodišnja urednica časopisa Vogue i stalna domaćica Met Gale od 1995. godine, ponovno će biti na čelu ovog prestižnog događaja, koji se vraća u New York 5. svibnja 2025. godine. Odjevni kodeks za ovu priliku bit će objavljen početkom iduće godine, dok će izložba “Superfine: Krojenje crnačkog stila” biti otvorena za javnost od 6. svibnja do 26. listopada 2025. godine. Stoga, zabilježite ovaj datum u svojim kalendarima jer nas očekuje još jedno nezaboravno izdanje najglamuroznijeg modnog događaja godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lewis Hamilton (@lewishamilton)

druge vijesti

zagreb film festival

Boris T. Matić za HELLO!: “Neskromno mogu tvrditi da smo jako utjecali na promociju hrvatskog filma vani”

"Najteže je bilo pred 5 godina kada je gradonačelnik s preko 200 optužnica čije ime ne volim izgovarati, bespotrebno zbog nekih tuđih privatnih interesa zatvorio naš dom kino Europa kojeg smo uspješno vodili 11 godina i za što smo dobili nagradu kao najbolje art kino u Europi – svojevrsnog kino Oscara, a onda se ubrzo dogodila i pandemija, potres, jačanje streaming platformi što je izazvalo pojavu jako puno izazova koji su mogli uzdrmati ZFF."

Glazba/Festivali

18 listopada 2024