HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Reper Sean “Diddy” Combs mogao bi se suočiti s optužbama za seksualno zlostavljanje i eksploataciju više od 100 osoba u nizu tužbi koje se očekuju u sljedećih 30 dana, najavio je njegov odvjetnik.

To je najnovija među brojnim sličnim građanskim tužbama koje su podignute protiv glazbenog mogula, dok čeka suđenje nakon optužnice koja je podignuta prošli mjesec u jednom od najvećih skandala u povijesti zabavne industrije.

Ovo je kronologija najvećeg seksualnog skandala koji je Hollywood vidio u dugo vremena

Prvog listopada, odvjetnik Tony Buzbee iz Houstona rekao je da zastupa 120 optuženika koji planiraju podnijeti građanske tužbe u nekoliko saveznih država, optužujući Diddyja za zločine poput seksualnog napada, silovanja i seksualnog zlostavljanja maloljetnika, uključujući “mnoge moćne ljude” i “mnoge prljave tajne.”

PROČITAJTE: Pink objavila odlučnu izjavu nakon što su obožavatelji povezali Diddyja s njom

Tridesetog rujna, Diddyjevi odvjetnici podnijeli su zahtjev Drugom okružnom sudu za žalbe u Južnom okrugu New Yorka tražeći poništenje odluke o njegovu zadržavanju u pritvoru dok čeka suđenje, a sudac Andrew Carter naveo je zabrinutost zbog navodnog Combsovog utjecaja na svjedoke koji su kontaktirani u sklopu istrage protiv njega.

Dvadeset sedmog rujna, Combs je optužen da je drogirao i više puta silovao ženu, koja je u tužbi navedena kao Jane Doe. Ona dalje tvrdi da je ostala trudna nakon jednog od susreta i traži neotkrivenu odštetu, izvijestio je Associated Press.

PROČITAJTE: Tri jeziva i šokantna savjeta koje je P Diddy dao Beyonce i Jay-Z-ju neposredno prije “pada”

Dvadeset šestog rujna objavljen je dokumentarac na platformi Tubi, koji uključuje intervju s Combsovim odvjetnikom Marcom Agnifilom, u kojem se obrađuje snimka nadzorne kamere koja prikazuje Combsovo guranje i udaranje bivše djevojke Cassie Ventura. Agnifilo je optužnicu nazvao pokušajem rušenja “uspješnog crnog čovjeka” te dodao da ne očekuje da će Diddy prihvatiti nagodbu.

PROČITAJTE: Zašto slavni Diddyjevi prijatelji, poput Jay-Z-a i Justina Biebera, šute o optužbama?

Dvadeset četvrtog rujna Thalia Graves podnijela je savezni tužbeni zahtjev u New Yorku, tvrdeći da su joj Combs i Sherman 2001. godine, kad je imala 25 godina, ponudili čašu vina, nakon čega se osjećala “lakoglavom, omamljenom i fizički slabom” prije nego što je izgubila svijest i bila silovana, dok su joj ruke bile vezane iza leđa.

PROČITAJTE: Justin i dalje mudro šuti, ali zato njegova žena Hailey šalje poruke svima nakon skandala s P. Diddyjem

Osamnaestog rujna, Combsovi odvjetnici su se žalili na “strašne” uvjete u Zatvorskom centru Metropolitan u Brooklynu u zahtjevu za jamčevinu koji je uključivao ponudu od 50 milijuna dolara, GPS nadzor i stroga ograničenja posjetitelja. Zahtjev je odbio sudac Andrew Carter, navodeći da ti uvjeti nisu dovoljni da osiguraju sigurnost zajednice.

PROČITAJTE: Posvetio se sinu – Justina Biebera boli briga za probleme njegovog mentora Diddyja

Sedamnaestog rujna, u memorandumu podnesenom sucu Robynu F. Tarnofskom iz New Yorka, Combs i njegovi suurotnici optuženi su da su zapalili automobil neimenovane osobe koristeći molotovljev koktel.

Ova optužba odgovara onoj koju je iznijela Combsova bivša djevojka Cassie Ventura, koja je prošle godine podnijela tužbu u kojoj tvrdi da je Combs digao u zrak automobil repera Kida Cudija.

PROČITAJTE: Netflix ne planira dokumentarac Diddy Do It?

Sedamnaestog rujna, savezni sud na Manhattanu otpečatio je optužbe protiv Combsa za reketarenje, trgovinu ljudima u svrhu prostitucije te prijevoz u svrhu seksualnih aktivnosti, optužujući ga da je “zlostavljao, prijetio i prisiljavao žene i druge oko sebe da zadovolje njegove seksualne želje, zaštite njegovu reputaciju i prikriju njegovo ponašanje.”

Šesnaestog rujna, Diddyja je uhitila policija na Manhattanu nakon što ga je velika porota optužila.

PROČITAJTE: Godinama nakon što su je napali zbog istine, Wendy Williams otvara dušu o Diddyjevoj istrazi o trgovini ljudima

Dvadeset devetog svibnja, izvještaji CNN-a rekli su da će savezni istražitelji možda pozvati Diddyja da svjedoči, nakon što su već ispitali većinu njegovih tužitelja. Ovaj potez je najavio podizanje optužbe.

PROČITAJTE: Najluđa teorija zavjere koju ćete danas čuti – Koga su sve ubili Diddy, Beyonce i Jay-Z?

Dvadeset četvrtog svibnja, tužiteljica April Lampros optužila je Combsa u tužbi podnesenoj u New Yorku za seksualni napad u četiri “strahovita seksualna susreta” između 1995. i 2001. godine, uključujući tri slučaja silovanja i jedan slučaj u kojem ju je Combs prisilio da uzme ekstazi.

Dvadeset drugog svibnja, bivši model Crystal McKinney podnijela je tužbu saveznom sudu u Manhattanu, optužujući repera da ju je drogirao i seksualno napao u njegovom njujorškom studiju za snimanje 2003. godine.

PROČITAJTE: Zašto nas fasciniraju skandali slavnih? 10 najvećih skandala iz Hollywooda koji su se urezali u pamćenje

Devetnaestog svibnja, Cassie Ventura, Combsova bivša djevojka, progovorila je nakon što je CNN dobio video iz 2016. godine na kojem je Diddy napada u hotelskom hodniku, izjavljujući na Instagramu da ju je “nasilje slomilo” te da će se “uvijek oporavljati” od svoje prošlosti. Combs se kasnije ispričao zbog videa.

Dvadeset šestog veljače, producent Rodney “Lil Rod” Jones podnio je tužbu protiv repera u New Yorku u veljači, tvrdeći da ga je “prisilio na neželjene kontakte” i prisilio na odnose s prostitutkama koje je unajmio. U nizu širokih optužbi, Jones tvrdi u tužbi da je Combs redovito organizirao “zabave trgovine seksom” s maloljetnicama i ilegalnim drogama, implicirajući da su rukovoditelji diskografskih kuća, koji su zatvarali oči, imali financijske koristi od pristupa slavnim osobama i uglednicima poput britanskog princa Harryja, koji nije optužen ni za kakvo nedjelo niti je prisustvovao zabavama (Combsov odvjetnik rekao je za Los Angeles Times da tužba uključuje “neodgovorno spominjanje imena i događaja koji su čista fikcija”).

PROČITAJTE: Paklena postelja u dvorištu – Diddyjev 15-metarski krevet izazvao zgražanje dok detalji o količini dječjeg ulja šokiraju javnost

Šestog prosinca, Combsa je pogodila još jedna tužba za seksualni napad, optužujući repera da je drogirao i sudjelovao u grupnom silovanju neimenovane žene 2003. godine, kada je tužiteljica imala 17 godina.

Dvadeset trećeg studenog, žena po imenu Joie Dickerson-Neal u tužbi tvrdi da ju je Combs drogirao, seksualno zlostavljao i tajno snimio napad dok je bila studentica na fakultetu 1991. godine.

PROČITAJTE: Ni jedan ni dva ni tri – čak 120 novih ljudi tuži Diddyja za seksualno zlostavljanje!?

Dvadeset trećeg studenog, anonimna tužiteljica optužila je Combsa i pjevača Aarona Halla da su silovali nju i njezinu prijateljicu 1990. ili 1991. godine nakon što su se sreli na događaju MCA Records u New Yorku. Tužba je, poput one Dickerson-Neal, podnesena neposredno prije isteka zakona države New York koji je privremeno omogućio podnošenje tužbi za starije optužbe o zlostavljanju koje bi inače bile izvan zastarnog roka.

PROČITAJTE: Razvratne zabave P. Diddyja – Zašto su prinčevi William i Harry iznenada nestali s popisa uzvanika?

Sedamnaestog studenog, Cassie je pristala na nagodbu svoje tužbe od 30 milijuna dolara, dan nakon što ju je podnijela, za neotkriveni iznos. Ona je rekla CNN-u da je odlučila “prijateljski riješiti ovo pitanje,” dok je Diddy izjavio: “Ne poznajem niti jednog čovjeka koji bi trebao staviti nekoga kroz tu agoniju,” te izrazio kajanje.

PROČITAJTE: Ovo je Diddyjeva tetovaža preko cijelih leđa: Je li ga proklela?

Combsova glasnogovornica Aryn Frazier rekla je za Reuters da Combs planira nastaviti s tužbom protiv Mychal Green, nekadašnjeg Combsovog savjetnika za osiguranje, za klevetu i nedolično ponašanje, tvrdeći da je njegova bivša zaposlenica bila u dosluhu s Greenom kako bi izmislili lažne optužbe za seksualno zlostavljanje.

PROČITAJTE: Jesu li državne vlasti zbilja otkrile tajni tunel koji povezuje kuće Diddyja i Michaela Jacksona?

Odvjetnica Jennifer Freedmen također je podnijela sličnu tužbu u New Jerseyu u svibnju, tvrdeći da je Combs seksualno zlostavljao maloljetnu tužiteljicu i prisiljavao je na spolni odnos sa svojim suradnicima.

druge vijesti