HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Svi fanovi tinejdžerske komedije Mean Girls znaju da se danas obilježava Mean Girls Day – jer 3. listopada u kultnoj tinejdžerskoj komediji Aaron je pitao Cady “Koji je danas dan?” i tako joj se prvi put obratio.

Jedna od zanimljivosti vezanih uz film je ta da tri glavna muška glumca – Daniel Franzese, Jonathan Bennett i Rajiv Surendra, imaju više zajedničkog nego što bi se moglo pomisliti – svi su se javno izjasnili kao homoseksualci.

Franzese, koji je tumačio lik Damiana, Bennett, koji je igrao Aarona ‘kosa izgleda seksi svezana unatrag’ Samuelsa, i Surendra, koji je glumio Kevina Gnapoora, otvorili su se o svojoj seksualnosti otkako je ova kultna tinejdžerska komedija prvi put prikazana. S dolaskom glazbene adaptacije Mean Girls 2024. godine, koja se može pohvaliti značajnim napretkom u queer reprezentaciji, postaje jasno da se ranih 2000-tih LGBTQ+ mainstream prikazivanje sada čini kao daleka prošlost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jonathan Bennett (@jonathandbennett)

Kultni film Mean Girls odgojio je generaciju gay muškaraca

Dok su Franzese, Bennett i Surendra bili u ormaru tijekom snimanja Mean Girls, nekoliko novih članova glumačke ekipe otvoreno se ponosi svojom queer orijentacijom i rado o tome govore. Uzmimo, na primjer, queer kraljicu Reneé Rapp, koja je reagirala na teorije o lezbijstvu Regine George, ponovivši svoju Broadwaysku ulogu koju je u originalnom filmu igrala Rachel McAdams. “Ja sam gay” izjavila je Rapp za The Times. “Ne igram [Reginu] kao straight curu”.

Rapp nije jedina članica ekipe koja razgovara o snažnoj LGBTQ+ reprezentaciji novog filma. Auli’i Cravalho, koja igra školsku izopćenicu Janis, je pojasnila da je u novoj verziji Janis “glasna i ponosna” lezbijska junakinja.

damian in mean girls in a classroom

Pravo je vrijeme da se prisjetimo gay trojca iz srca originalnog Mean Girls. U filmu su oni predstavljali važan dio teen kulture, a danas, dva desetljeća kasnije, njihova priča služi kao inspiracija za nova pokoljenja queer junaka koji hrabro izlaze iz sjene.

Mean Girls nije samo film, već i kulturni fenomen koji nas podsjeća na važnost otvorenosti, prihvaćanja i ljubavi, bez obzira na seksualnu orijentaciju. Zanimljivo je da je tijekom tih 20 godina, svijet postao mnogo tolerantniji i otvoreniji prema LGBTQ+ zajednici, što dokazuje i novi film koji se ponosi svojom raznolikošću.

PROČITAJTE: Opsežni vodič – Objašnjenje LGBT zastave

U povodu ovog važnog jubileja, ne možemo se ne zapitati kakav bi utjecaj originalni film imao da su njegovi junaci imali priliku otvoreno živjeti svoje istine tada kada je izašao. U svakom slučaju, Mean Girls i dalje ostaje važan dio kulturne baštine, a njegov utjecaj će se osjećati još mnogo godina.

the prom dress fitting scene

druge vijesti

mamma mia 3

Hoćemo li gledati Sabrinu Carpenter u trećem nastavku Mamma Mie?

Amanda Seyfried nedavno je izrazila svoje oduševljenje mogućnošću trećeg nastavka popularnog mjuzikla “Mamma Mia!” dok je razgovarala o potencijalnom angažmanu Sabrine Carpenter u novoj ulozi. “Ako Sabrina Carpenter želi igrati moju kćer, ja ću to ostvariti,” izjavila je Seyfried, pokazujući svoju podršku mladoj pjevačici i glumici. Uzbuđenje oko novog nastavka raste, a obožavatelji s nestrpljenjem čekaju novosti o projektu. Seyfried je također naglasila kako bi se film mogao uskoro ostvariti, unatoč tome što još nije vidjela scenarij. Sve u svemu, očekivanja su visoka, a entuzijazam je očit.

Film/TV

04 listopada 2024

coldplay

Otkrivamo vam pravi razlog zbog kojeg grupa Coldplay “odlazi u penziju”

U najnovijem iznenađujućem intervjuu, frontmen grupe Coldplay, Chris Martin, otkrio je planove benda koji će zauvijek promijeniti glazbenu scenu. Nakon izlaska svog 12. studijskog albuma, Coldplay namjerava povući se iz snimanja glazbe, ostavljajući mnoge obožavatelje u suzama. No, dok se bliži kraj jedne ere, Martin naglašava da bend neće nestati—umjesto toga, fokusirat će se na spektakularne nastupe uživo koji će i dalje donositi nevjerojatnu energiju diljem svijeta. Ova vijest otvara vrata raspravi o naslijeđu koje će Coldplay ostaviti iza sebe i o tome što možemo očekivati od njih u budućnosti.

Celebrity News

04 listopada 2024