HELLO
HELLO! #HelloItsMe

James Night, talentirani kantautor i ime koje je podiglo prašinu na hrvatskoj glazbenoj sceni, objavljuje novi singl Odraz pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. Novi singl nastavlja Jamesovu misiju stvaranja glazbe koja ne samo da zabavlja, već i inspirira i osnažuje svoje slušatelje, kao i prethodni singl Crveno kojim je započeo svoju novu glazbenu eru.

james night

“Odraz” je dinamična dance-pop pjesma koja svojim pulsirajućim ritmom osvaja plesne podije, dok njezin tekst slušatelje poziva da se suoče sa svojim odrazom u ogledalu bez straha i srama. James Night, poznat po svojim emotivnim i motivirajućim stihovima, ovaj put donosi poruku o važnosti samoprihvaćanja i samopouzdanja. Pjesma ističe kako je svatko vrijedan bez obzira na vanjske okolnosti ili unutarnje sumnje:

Odraz je slika samih sebe, ali i slika društva. To je proizvod svih naših riječi, djela i reakcija, a vidimo ga ne samo u zrcalu, nego i u svim ljudima oko nas. Zanimljiva je i činjenica da ponekad ne prikazuje realnost tj. dugoročnost, nego neku vrstu povratne informacije na površne interakcije. Ova pjesma zapravo je pomirenje s tim da ne možemo utjecati na tuđa mišljenja, ali i potraga za samim sobom. Svoji smo najveći kritičari – što se očitava u konstantnom analiziranju i prepravljanju”, izjavio je James Night o singlu.

james night

James Night potpisuje glazbu, tekst i aranžman singla, dok je za mix i master zaslužan njegov višegodišnji inženjer Romuald Klemm. Produkcija singla “Odraz” kombinira modernu elektroniku s klasičnim pop elementima, stvarajući zvuk koji će osvojiti slušatelje diljem regije, ali i šire, zahvaljujući univerzalnosti teme i zaraznoj melodiji.

Singl prati i prekrasan spot čiji je scenarij napisao kreativni James Night, dok je za režiju zaslužna Andrea Mulder uz direktora fotografije Blaža Grgića. U spotu, snimanom u kultnom zagrebačkom kinu Europa, pojavljuje se i grupa od pet plesačica koje su vrhunski kinestetički dočarale bit pjesme.

PROČITAJTE: James Night za HELLO! – Duet sa Severinom bio bi ostvarenje sna

Spot također obilježava Jamesov povratak u vizualno stvaralaštvo u kojem je kroz godine rada zaslužio niz prestižnih priznanja. Dobitnik je nagrade Ministarstva kulture i medija za rad ne temu Fride Kahlo koju je naslikao kao umjetnicu s dvije glave što je povuklo za sobom i pismeno obrazloženje, te je za sve zajedno dobio i državnu nagradu vizualnih umjetnosti LIK.

James Night, sa svojim autentičnim pristupom i jedinstvenim glasom, još jednom dokazuje zašto je jedan od najperspektivnijih novih umjetnika na glazbenoj sceni. “Odraz” je himna koja poziva svakog slušatelja da voli i cijeni sebe onakvim kakvi jest.

“Na kraju dana, unatoč svim vanjskim utjecajima, do nas je kako ćemo to prihvatiti, nositi se sa svim te hoćemo li dopustiti tom ‘odrazu’ da utječe na osobni razvoj negativno ili ćemo iz njega naučiti lekciju i raditi na sebi, a najbolji zaključak svega je da jednostavno besramno budemo sami svoji, poručio je James.

james night

Singl “Odraz” dostupan je za slušanje na svim streaming platformama od petka, 4. listopada 2024., a očekuje se i njegov brzi uspon na top listama.

james night

druge vijesti