HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Slavna britanska glumica Maggie Smith, poznata po filmovima iz franšize o Harryju Potteru, seriji “Downton Abby” i brojnim drugim ulogama, preminula je u 89. godini života, priopćila je njezina obitelj. Dame Maggie Smith preminula je tiho, okružena bliskim članovima obitelji koji ne mogu prežaliti njezin odlazak.

Glumica Maggie Smith preminula je u bolnici

Legenda britanske estrade i filma osvojila je dva Oscara tijekom svoje karijere – za filmove “The Prime of Miss Jean Brodie” 1970. i “California Suite” 1979. godine, a imala je još četiri nominacije i dobila osam nagrada Bafta.

PROČITAJTE: Nevjerojatno otkriće – Harry Potter saga mogla je izgledati drugačije

U izjavi njezinih sinova Tobyja Stephensa i Chrisa Larkina, koje je su prenijeli britanski mediji stoji: “S velikom tugom moramo objaviti smrt dame Maggie Smith”.

Maggie Smith preminula u 89. godini života

“Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak 27. rujna. Intenzivno privatna osoba, bila je s prijateljima i obitelji na svom kraju. Za sobom ostavlja dva sina i petero unučadi pune ljubavi koji su shrvani gubitkom svoje izvanredne majke i bake”, nastavili su.

“Željeli bismo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo divnom osoblju bolnice Chelsea and Westminster na njihovoj brizi i beskrajnoj ljubaznosti tijekom njezinih posljednjih dana.”

“Zahvaljujemo vam na svim vašim ljubaznim porukama i podršci i molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom trenutku.”

Maggie Smith rođena je 28. prosinca 1934. godine u Ilfordu u Velikoj Britaniji.

druge vijesti