HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Glumica Jennie Garth podijelila je da je prošla dvije zamjene kuka – prvu u dobi od 48 godina, a zatim ove godine, u dobi od 52 godine. Otkrila je da je “bila nervozna oko toga priznanja“.

Dugo sam to držala u tajnosti, ali više nisam na mjestu gdje bih željela skrivati ​​stvari,” rekla je glumica koja se proslavila u seriji Beverly Hills, 90210 za magazin Self u intervjuu objavljenom prošloga tjedna.

Jennie Garth prvu je operaciju prikrila time što je na nju otišla za vrijeme karantene

Željela sam još od prve operacije podijeliti svoje iskustvo s ljudima jer postoji takva stigma oko zamjene bilo kojeg zgloba. To nije nešto što pogađa samo 80-godišnjake,” rekla je Jennie.

Glumica, koja je rekla da je odrasla uz jahanje i ples, ispričala je da je “živjela s bolovima u kukovima jako dugo.” Liječnik je kasnije potvrdio da ima osteoartritis – koji imaju i njezini roditelji i sestre.

Jennie se obratila liječniku nakon obiteljskog skijanja na kojem se nije mogla pridružiti nijednoj aktivnosti. “Toliko me boljelo da sam morala sjediti u loži i čekati. To je bilo vrlo uznemirujuće, jer sam osjećala da mi se kvaliteta života smanjuje”, ispričala je.

Također je istaknula: “Moj suprug [Dave Abrams, za kojeg se udala 2015.] je devet godina mlađi od mene i vrlo fit. Nisam htjela biti u braku s mlađim muškarcem i početi se lomiti.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennie 🤍 (@jenniegarth)

Liječnik joj je rekao da njezin “kuk ne pristaje kako treba u ležište, a tkivo u okolnom području propada“, te je predložena zamjena kuka.

Nažalost, bilo je to upravo tijekom karantene. Garth je ispričala: “Bilo je teško zakazati elektivne operacije, poput ove. Zaglavila sam s tom boli, koja je postajala sve gora i gora iz dana u dan kako je trajala karantena.”

No operacija tijekom COVID-a pomogla je da to ostane tajna, rekla je za Self. “Svijet je tada bio tako tih. Znala sam da se mogu podvrgnuti operaciji, a da to nitko ne zna, i da ću ozdraviti dok se život vrati.”

Jennie Garth zbog osteoartritisa morala je zamijeniti oba kuka

Oporavak je bio brz, ispričala je glumica i dodala da se u roku od dva mjeseca vratila svojim normalnim aktivnostima. “Osjećala sam se kao Bionička žena – nije bilo ničega što nisam mogla učiniti. Cijelo sam vrijeme zaboravljala da sam imala zamjenu kuka; samo sam imala ožiljak na tijelu da me podsjeća.”

Međutim, ranije ove godine, desni ju je kuk počeo boljeti više nego što ju je lijevi ikada bolio. “Osjećala sam nesnošljivu bol pri svakom koraku – nisam se mogla spustiti na tlo ili ponovno ustati“, prisjetila se. “S obzirom na uspjeh svog potpuno novog kuka, znala sam da nema smisla: moram operirati drugi kuk.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennie 🤍 (@jenniegarth)

Iskreno, bila sam nervozna govoriti o svojim zamjenama kuka. Toliko dugo sam to držala u tajnosti, ali više ne želim skrivati ​​stvari,” nastavila je Jennie, pripisujući zasluge svom I Choose Me podcastu koji ju je nadahnuo da podijeli svoje iskustvo operacije.

Glumica je rekla da je dobila “pozitivne odgovore od ljudi da im pomažem, zbog čega je biti ranjiv na mjestima kao što je moj podcast, na primjer, dobar osjećaj.” I dok kaže da je shvatila da njezino “fizičko stanje nema nikakve veze s duhom“, činjenica je da kako starite, “život počinje mijenjati na najljepše načine.”

Postoje neke zastrašujuće i razočaravajuće promjene, kao kada počnete vidjeti i osjećati starenje, ali nemojte se toga bojati“, zaključila je Garth. “To je dio napredovanja.”

druge vijesti