Sabrina Carpenter na MTV VMA 2024. oduševila u haljini koja slavi ikone pop kulture

Sabrina Carpenter zablistala je na crvenom tepihu MTV VMA 2024., odjevena u haljinu koja je doslovno stvorena za pop zvijezdu.

16 rujna 2024

sabrina mtv madonna FOTO: PROFIMEDIA
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Pjevačica, koja je osvojila čak sedam nominacija – uključujući i onu za Umjetnika godine te Pjesmu godine za “Espresso” – proslavila je svoj uspjeh u stilu, nadahnuta jedinom i neponovljivom Madonnom. Carpenter i njezin stilist Jared Ellner obratili su se poznatoj modnoj arhivi Tab Vintage za look koji će obilježiti ovu posebnu prigodu, i mora se priznati, uspjeli su u tome. “Jared Ellner i njegov tim kontaktirali su nas s nevjerojatnim moodboardom”, otkriva vlasnica Taba, Alexis Novak, za Vogue. “Poslali smo im izbor komada iz našeg asortimana, a presretni smo što su odabrali baš ovu haljinu!”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli It’s Miranda, bitch! (@tuereselmiranda)

Sabrina Carpenter na MTV VMA dodjeli nosila je Madonninu haljinu

Za dodjelu nagrada, Carpenter i Ellner odabrali su srebrnu, perlicama ukrašenu haljinu Boba Mackieja iz 1991. godine. “Prvotno je bila dizajnirana za Madonnu za njezin nastup na dodjeli Oscara. Inspirirana je Marilyn Monroe u filmu ‘Muškarci više vole plavuše’ i izazvala je veliki odjek kada ju je Madonna nosila,” istaknula je Novak.

Međutim, Madonnin nastup na Oscarima nije bio jedini trenutak u pop kulturi kada se ova haljina pojavila. Zbog kostimografkinje Brende Cooper, istu haljinu je nosila i modno osviještena Fran Fine u popularnoj seriji “Dadilja”. “Kad je Brenda tražila trenutak nalik Audrey Hepburn za seriju, posjetila je Mackiejev studio i pronašla ovu haljinu. Madonna još uvijek čuva svoj originalni primjerak, ali vjerujem da je drugi primjerak upravo kod nas,” dodaje Novak.

sabrina madonna

Na VMA dodjeli, Carpenter je utjelovila glamur starog Hollywooda. Uz srebrnu haljinu ukrašenu perlicama, nosila je dijamantnu ogrlicu koja je padala niz njezine grudi, naušnice i prstenje – sve iz kuće De Beers.

PROČITAJTE: Sabrina Carpenter ukrala show na dodjeli nagrada MTV Video Music Awards

Za after-party, Carpenter se presvukla u bijelu čipkastu mini haljinu iz 70-ih iz kolekcije Toma Forda za Gucci za proljeće 1996. godine. I ova haljina ima poveznicu s poznatom plavušom: Kate Moss ju je nosila na pisti. “To je Fordova posveta njegovoj omiljenoj eri u povijesti mode i njegovom najdražem dizajneru, Halstonu. Cijela kolekcija na pisti bila je seksi, elegantna, minimalistička i rock’n’roll,” kaže Novak. “Čipkasti kompleti nisu imali ništa ispod, što je u potpunosti dočaralo duh 70-ih, ali i dalje modernog izraza zahvaljujući kroju i odabiru boja.”

Svojim počastima Madonni, Marilyn i Kate, Sabrina Carpenter definitivno dokazuje da se plavuše zaista najbolje zabavljaju.

druge vijesti