HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Dok su djeca Christophera Reevea Matthew, Alexandra i Will Reeve bili mali, njihov tata — koji je postao globalna senzacija nakon što je dobio ulogu u filmu Superman iz 1978. — bio je tip čovjeka koji je uistinu mogao sve: pilotirati avionima, jedriti jahtama, skijati, klizati na ledu, jahati konje, svirati klavir, piše People.

Uz to bio je iznimno inteligentan te je studirao na uglednim sveučilištima Cornell i Juilliard. No koliko god se doimao kao stvarni superheroj, način na koji se nosio sa svojim životom nakon što ga je pad s konja 1995. ostavio paraliziranog od vrata prema dolje ostavio je najveći utjecaj na njegovu djecu.

Dokumentarac o Christopheru Reeveu prikazat će se ekskluzivno u kinima na njegov rođendan

Glumčevo troje djece s oduševljenjem dijele uvid u očev privatni život, prije i nakon nesreće, u novom dokumentarcu Super/Man: The Christopher Reeve Story koji se prikazuje samo u odabranim kinima u rujnu 21. i ponovno 25. rujna (što bi bio Reeveov 72. rođendan).

Herojstvo je puno više od površinske snage i blještave slike,” rekao je Christopherov sin Will (32) o naslijeđu svog oca. “Riječ je o integritetu, zalaganju za svoju obitelj, ustrajavanju na životnoj radosti. To je bio naš tata.”

No koliko god film prikazuje impresivan način na koji se Reeve nosio s nevoljama i postao aktivist za prava invalida, film ne zamagljuje njegov život prije nesreće. Christopher Reeve bio je komplicirana ličnost, koju je obilježio narušen odnos sa strogim ocem za kojega se činilo da nikada nije zadovoljan sinovim uspjesima te unutarnji nemir zbog toga što je ostao vječno „obilježen“ kao glumac ulogom Supermana od koje nije mogao pobjeći.

Također je dok su Matthew i Alexandra bili mali, ostavio njihovu majku Gale Exton, zbog svoje druge supruge Dane. Film je pomogao djeci da bolje razumiju svog oca i njegov život.

Lijepo je vidjeti potpunu sliku nečijeg života”, rekla je Reevova kći Alexandra Reeve Givens, (40), koja sjedi u odboru Zaklade Christopher & Dana Reeve.

Ona dodaje: “Bilo je uspona i padova, ali i dvije duboke istinske ljubavi i troje djece koji su se zajedno uklopili u ovu prekrasnu obitelj.”

Dokumentarac o Christopheru Reeveu prikazat će ga onakvim kakav je bio

Reeveov prvi sin Matthew (44), redatelj čije snimke iz dva prethodna dokumentarna filma o ocu se koriste i u novom filmu, također napominje da su htjeli ispričati cijelu priču o životu svoga oca.

Namjeravali smo odati počast njegovoj priči, ali ne učiniti je uljepšanom“, kaže on, napominjući da je također bilo važno pokazati koliko je Reeveov život bio težak nakon nesreće, od učenja kako samostalno disati bez respiratora do troška i fizičkog danka koji je njegovo stanje stvorilo njemu i obitelji, uključujući njegovu odanu suprugu Danu koja se u potpunosti posvetila brizi za svog muža.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Christopher Reeve (@christopherreeveofficial)

Will, koji je imao samo 3 godine u vrijeme očeve ozljede, kaže o Dani Reeve: “Moja mama je bila možda najposebnija žena koja je ikada krasila ovu zemlju. Imala je jedinstvenu kombinaciju gracioznosti i ljepote i suosjećanja, odlučnosti i inteligencije.” Sve troje djece slaže se da je Dana bila ljepilo koje je držalo obitelj na okupu nakon nesreće.

Redatelji filma, Ian Bonhôte i Peter Ettedgui, kažu da su tijekom snimanja naučili koliko se Reeve promijenio, ne samo fizički nego i mentalno, zbog ozljede.

Christopher je nakon toga naučio što je važno”, kaže Bonhôte. “Nije se radilo o snimanju uspješnog filma ili imanja više uloga. Bila je to njegova obitelj i fokusiranje na bliske veze.”

Alexandra kaže: “Naš tata je imao iskustvo bliske smrti, pa je znao da stvari ne treba ostaviti neizrečene. Budući da se odjednom nismo bavili fizičkim aktivnostima, imali smo puno više vremena za sjedenje i razgovore družeći se u njegovom uredu. Bio je to pravi dar.”

Will dodaje: “Gledam kako su Matthew i Alex fenomenalni roditelji… s mojom mamom i mojim tatom koji sjaje kroz njih na najbolji način.

Pojavljuješ se za ljude koje voliš i daješ im sve što imaš jer ne znaš koliko dugo imaš s njima. To je nešto što sam ponio iz djetinjstva i nosit ću do kraja života.

druge vijesti