HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Suradnja između Grand Palaisa i Chanela traje već dugo. Još 2005. godine, dvorana “Nave”, koja je ugostila niz spektakularnih postava, postala je kulisa za modne revije kuće CHANEL, kao pravo igralište za kreativnost Karla Lagerfelda.

Od monumentalnih skulptura poput one legendarnog Chanelovog sakoa i one lava, omiljene životinje Gabrielle Chanel, do vjernih replika supermarketa i rakete, svaka revija bila je događaj koji je privlačio pažnju cijelog svijeta.

chanel sponzorstvo

“Grand Palais nevjerojatna je mašina za stvaranje snova. Za nas je to jedno od mjesta koje simbolizira Kuću CHANEL, poput Rue Cambona ili Place Vendômea,” kaže Bruno Pavlovsky, predsjednik Chanela za modu. “Ponosni smo što nastavljamo našu suradnju s ovim važnim kulturnim centrom u Parizu. Obnova Grand Palaisa imat će velik utjecaj na međunarodni ugled Pariza i Francuske. Kao što Eiffelov toranj traje kroz stoljeća, tako će i Grand Palais.”

chanel sponzorstvo

CHANEL je 2018. godine obećao podršku obnovi i restauraciji Grand Palaisa, ambicioznom projektu očuvanja ovog arhitektonskog dragulja i vraćanja njegove izvorne ljepote.

PROČITAJTE: Posjetili smo spektakularnu izložbu posvećenu Coco Chanel – Opravdala je sva naša očekivanja

Danas CHANEL dodatno jača svoju predanost s novim ulaganjem od trideset milijuna eura za podršku umjetničkom i kulturnom programu GrandPalaisRmn-a u razdoblju od 2024. do 2028. godine.

chanel sponzorstvo

“Stoljeće nakon što je sagrađen za Međunarodnu izložbu 1900. godine, Grand Palais se priprema ponovno zasjati svojom nekadašnjom raskoši, zahvaljujući restauraciji koju provode tisuće specijaliziranih obrtnika i visoko kvalificiranih građevinskih radnika,” objašnjava Didier Fusillier, predsjednik GrandPalaisRmn-a. “Ispod svoje zelene metalne konstrukcije i nježno kremastih zidova, Grand Palais, sada prilagođen suvremenim izazovima očuvanja i funkcioniranja, započinje novo poglavlje svoje povijesti. Inovativan program objedinjuje likovnu i suvremenu umjetnost, događanja i izvedbene umjetnosti. Oduševljeni smo što je CHANEL naš partner u ovom umjetničkom pokretu, u skladu s njihovim angažmanom u obnovi zgrade.”

chanel sponzorstvo

Grand Palais najljepša je građevina u Parizu

U travnju 2024., francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je gradilište i službeno otvorio ulaz u “Nave”, koji je preimenovan u “Gabrielle Chanel” u čast osnivačice kuće. U listopadu 2024. godine, CHANEL će se vratiti u Grand Palais sa svojom revijom za proljeće-ljeto 2025., prije nego što na kraju 2024. godine započnu umjetnički sajmovi i izložbe. U lipnju 2025. javnost će imati priliku istražiti nove prostore unutar Grand Palaisa, ponajprije izložbene dvorane, a moguće i druge događaje koji će se održavati u dvorani Nave.

chanel sponzorstvo

Za tu prigodu, monumentalna zavjesa, dizajnirana u Studiju MTX – dekorativnom odjelu Montex ateljea za vez – omogućit će prilagodbu prostora za različite događaje. Zavjesa će se izrađivati u participativnim radionicama otvorenima za sve, koje će se od studenog nadalje održavati u galeriji 19M u Parizu/Aubervilliersu, uz suradnju drugih umjetničkih kuća smještenih u le19M. Vođen tradicijom i kreativnošću, le19M posvećen je očuvanju i prijenosu modnog i dekorativnog umijeća. Otvoren u siječnju 2022., le19M predstavlja vrhunac politike očuvanja vještina koju je Kuća CHANEL započela 1980-ih godina.

chanel sponzorstvo

Zbog CHANEL revija sva elita svijeta odlazi u Grand Palais

Poput svog pokroviteljstva nad Palais Galliera i Opérom national de Paris, Chanelova podrška Grand Palaisu dio je njihove posvećenosti promicanju kulturnog i umjetničkog ugleda Pariza i njegovih institucija.

chanel sponzorstvo chanel sponzorstvo chanel sponzorstvo

druge vijesti