HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Protekle subote, 24. kolovoza, na 27. izdanju Dalmatinske Šansone Šibenik, Duška je svojim izvanrednim nastupom emotivne i moćne pjesme Balada Za Njega, objavljenom pod okriljem Dancing Beara, osvojila srca publike i stručnog žirija. Duškina izvedba ove pjesme okrunjena je nagradom za najbolju interpretaciju, dok je “Balada Za Njega” također nagrađena za najbolji aranžman.  Aranžer i skladatelj pjesme je Duško Rapotec Ute, a autorica teksta je Lara Hajdarpašić.

Na kraju večeri, Duška je proglašena dobitnicom prve nagrade publike, čime je ova mlada, iznimno talentirana pjevačica, potvrdila svoj status kao nova zvijezda na hrvatskoj glazbenoj sceni. Međutim, sljedeći dan uslijedila je nesvakidašnja, doslovce skandalozna  situacija kada su organizatori festivala kontaktirali Dušku kako bi je obavijestili o, kako su naveli, “tehničkoj greški” u zbrajanju glasova publike. Prema naknadno objavljenim rezultatima, Duška je zauzela 4. mjesto prema glasovima publike.

Talentirana Duška se obratila publici putem svog Instagrama: 

Publika je sinoć imala priliku aplaudirati ne jednom, nego dva puta mojoj “Baladi za njega,” i nema veće pobjede od toga. Toliko podrške, prekrasnih komentara i čestitki. Nije bitan kip-kamen, nego ono kad vidiš i čuješ publiku i oduševljenje u njihovim očima.“, izjavila je.

Unatoč ovom nesvakidašnjem obratu, jasno je da je Duškina izvedba ostavila neizbrisiv trag na ovogodišnjoj Šansoni. Njezina pjesma “Balada Za Njega” već sada osvaja srca slušatelja diljem Hrvatske, a nagrade za najbolju interpretaciju i aranžman samo su potvrda iznimnog talenta i posvećenosti cijelog tima. Dodatan dokaz pružaju i lavine komentara na društvenim mrežama, poput:

„Meni najbolja, izgaraš na bini i daješ se do kraja! Predivna boja glasa, samo naprijed, nastavi tako i dalje“

„Izvrstan tekst!!!To i je samo kip, ono sto probudiš u nama je REAL! Moja pobjednica uvik“

„Zasluženi trijumf na Dalmantiskoj Šansoni Šibenik 2024. Pjesma prekrasna čestitke autorima, a interpretacija vrhunska čestitke mladoj pjevačici iz Sinja.“

„Ti si moralna pobjednica jer si zaslužila pobjedu!“

„Dama, i iznad svega kolegijalna i ljudska veličina, greške se dogadjaju , po meni osvojila si duplu krunu … jednu za najboljeg izvodjaca, a onda drugu za “najgospodskiju” reakciju na stvarno nevjerojatan gaf i propust organizatora ako se o stvarnom gafu i propustu radi“

„…suze su mi posle od radosti kad sam te gledala“

„Na žalost je ispalo kako je ispalo, ali Duška je miljenica naroda i prepoznata je kao takva, a to je puno više od pobjede na nekom festivalu, Duška će svojim glasom i ljubavlju razvalit još jače…“

Duška je tijekom večeri pokazala zašto je smatraju jednom od najozbiljnijih novih nada na glazbenoj sceni. Njezina sposobnost da prenese emocije kroz svoju izvedbu, kao i snažan vokal, učinili su “Baladu Za Njega” jednom od najupečatljivijih izvedbi večeri, bez obzira na tehničke poteškoće koje su uslijedile.

Iako su naknadne izmjene rezultata samo  dokaz neorganiziranosti i neprofesionalnosti organizatora, ostaje neosporno da je Duška briljirala na Dalmatinskoj Šansoni, a njezina izvedba “Balade Za Njega” još će dugo odzvanjati u mislima svih koji su imali priliku čuti je uživo. S obzirom na sve ostvareno, pred Duškom je blistava glazbena budućnost, a njezin upečatljiv uspjeh na Šansoni samo je početak te su ovo nedvojbeno samo prve (ili četvrte?) osvojene nagrade koje će odnijeti kući…

Singl  “Balada Za Njega” slušajte na svim streaming servisima. Dušku pratite na njezinom službenom Instagram i TikTok profilu.

druge vijesti