HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Redatelj, scenarist i producent Alexander Payne bio je prvi jučerašnji gost SFF-ovog programa “Kafa sa”. Otkrio je brojne zanimljive detalje iz svoje bogate karijere, a osvrnuo se i na film STRANPUTICE koji je dobio Oscara za najbolje adaptirani scenarij. Gost druge “Kafa sa” bio je američki redatelj i scenarist Paul Schrader, poznat po filmovima kao što su TAKSIST, BLUE COLLAR, AMERIČKI ŽIGOLO i GRAD ZLOČINA.

PROČITAJTE: 30. Sarajevo Film Festival – Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu

Paul Schrader predsjednik je žirija Natjecateljskog programa – igrani film 30. Sarajevo Film Festivala, u sklopu kojeg su sinoć u Narodnom pozorištu prikazani filmovi ARKADIJA redatelja Yorgosa Zoisa i SVETI ELEKTRICITET, koji je režirao gruzijski redatelj Tato Kotetishvili. Program U fokusu donio je film PROSLAVA, redatelja Bruna Ankovića. U Ljetnom kinu Coca-Cola održana je projekcija filma GYM, Srđana Vuletića, a Kino Meeting Point donio je film njemačkog redatelja Willyja Hansa, PITANJE VJEŠTINE,  film indijske redateljice Payal Kapadije SVE ŠTO ZAMIŠLJAMO KAO SVJETLOST i film kanadske redateljice Ariane Louis-Seize HUMANISTIČKI NASTROJENA VAMPIRICA TRAŽI VOLJNU SUICIDALNU OSOBU. U Kinu Meeting Point prikazan je treći film u okviru programa „Posvećeno“ koji na 30. Sarajevo Film Festivalu prikazuje retrospektivu  filmova palestinskog redatelja Elija Suleimana  SVAKOM NJEGOV FILM( SEGMENT: ZBUNJENOST). UniCredit Summer Screen donio je film NA VLASTITU SLIKU koji je režirao francuski redatelj Thierry de Peretti, a Ljetno Kino Stari Grad film makedonskog redatelja Dimitra Orovcaneca, PRVO UBIJ DJECU.

Večeras nas u sklopu Natjecateljskog programa –  igrani film očekuje SELO POKRAJ RAJA koji je režirao somalijski redatelj Mo Harawe, te u sklopu programa Natjecateljski kratki TAKO TSUVO, EVA PEDROZA austrijske redateljice Fanny Sorgo, BONACA, bosanskohercegovačkog redatelja Luke Vlahe, KAO DA NE POSTOJIŠ/SANKI YOKSAN azerbajdžanskog redatelja Azera Gulleva, RUJNA ZORA crnogorskog redatelja Ivana Đurovića, GAIA, NERMIN HAMZAGIĆ, bosanskohercegovačkog redatelja Enisa Čišića i ELENE DARIANI, gruzijske redateljice Elene Tavadze.  Program U fokusu donosi film MJESEC, iračko-austrijske redateljice Kurdwin Ayub. U Narodnom pozorištu održat će se i pretpremijera serije SABLJA, srpskih redatelja Gorana Stankovića i Vladimira Tagića. U Ljetnom kinu Coca-Cola moći ćete pogledati IMAŠ POŠTU, američke redateljice Nore Ephron, a Kino Meeting Point donosi film francuske redateljice Mati Diop Hansa BLAGO KRALJEVINE DAHOMEJ  i film PEPE, Nelsona Karlosa De Los Santos Ariasa i POČIVALI U MIRU, koji je režirala norveška redateljica Thea Hvistendahl . Večeras se u Kinu Meeting Point prikazuju filmovi u okviru programa „Posvećeno“ koji na 30. Sarajevo Film Festivalu prikazuje retrospektivu  filmova palestinskog redatelja Elija Suleimana  SEDAM DANA U HAVANI (SEGMENT: DNEVNIK POČETNIKA) i OVO MORA BITI RAJ.

UniCredit Summer Screen donosi nam KRALJEVSTVO, francuskog redatelja Juliena Colonne, a Ljetno Kino Stari Grad film hrvatskog redatelja Rajka Grlića, SVEMU DOĐE KRAJ.

Detaljan program i sve informacije možete pronaći na službenoj stranici www.sff.ba kao i na društvenim mrežama festivala.

30. Sarajevo Film Festival održava se do 23. kolovoza 2024.

druge vijesti

dnevni horoskop

Horoskop za četvrtak, 19. rujna

Četvrtak, 19. rujna, donosi dan pun izazova za vaše zdravlje; pripremite se za borbu s umorom i stresom. Ovaj dan je test otpornosti vašeg tijela i uma, stoga budite spremni reagirati brzo i efikasno na sve zdravstvene znakove koje primijetite.

Horoskop

19 rujna 2024