Znate li tko je izrekao jednu od najpoznatiji rečenica o Zadru – “Zalazak sunca u Zadru najljepši je na svijetu”? Ni više ni manje nego jedan od najcjenjenijih redatelja u povijesti filma Alfred Hitchcock i to davne 1964. godine. Ta danas već kultna rečenica za sve Zadrane ponavlja se i dan danas iz sezone u sezonu, ali to ne čudi.
Zalazak sunca sa zadarske rive zbilja je spektakularan. Toliko da je na samom vrhu rive uz morske orgulje prije nekoliko godina napravljena atrakcija Pozdrav suncu.
Zalazak sunca najčešće se vezuje uz narančastu boju, nebo kao da poprimi posebne nijanse narančaste i gotovo da ne postoji osoba na svijetu koja ne podigne mobitel u zrak i ne ovjekovječi taj trenutak za svoju galeriju.
Upravo taj čarobni trenutak prepoznalo je i omiljeno ljetno piće kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Aperol Spritz čija narančasta boja osvaja na prvu, baš poput njihovog ljetnog slogana “Sunset in a glass” svoju ljetnu morsku avanturu započeo je u Zadru na tom najljepšem zalasku sunca kako ga je opisao slavni Alfred Hitchcock.
Brojne domaće zvijezde nisu propustile prvo Aperol Spritz krstarenje u Zadru
Genijalno ljetno Aperol Spritz krstarenje započelo je prije nekoliko dana u Zadru, točnije 23. 7. Čari zalaska sunca u čaši prvi su iskusili Damir Kedžo, Albina, Natalie Balmix i brojni drugi gosti. Upravo oni imali su čast biti prvi i otkriti kako izgleda spoj dvije najljepše narančaste boje na svijetu – boja Hitchcockovog zalaska sunca i naravno omiljenog ljetnog pića Aperol Spritza.
Plovidba narančastim katamaranom traje 90 minuta, a za to vrijeme ekipa Aperol Spritza potrudila se svojim gostima omogućiti apsolutni hedonizam koji nisu mogli zamisliti ni u najluđim snovima.
Katamaran isplovljava iz centra Zadra, a svoju plovidbu nastavlja ispred poluotoka sve do samog sjevera u smjeru zalaska sunca. Tijekom cijelog putovanja gostima je na katamaranu omogućeno uživanje u hladnom Aperol Spritzu kao i prigodan finger food uz svjetske hitove koje tijekom plovidbe pušta DJ.
Želite li i vi okusiti čaroliju Aperol Spritza u Zadru te doživjeti istu čaroliju koju je doživio Alfred Hitchcock, potrebno je uraditi sljedeće.
Tijekom šetnje zadarskim kalama potražite Aperol Spritz tim ili korner te ispunite kratki upitnik zahvaljujući kojem odmah ulazite u bubanj za mogućnost osvajanja putovanja katamaranom. Naravno, ako ste baš vi sretna osoba, moći ćete povesti nekoga sa sobom da zajedno podijelite sreću i doživite pravo Aperol Spritz iskustvo.
Ako niste uspjeli uloviti Aperol Spritz tim, nema panike, na linku skillscontest.aperolspritzboat.com ispunite tražene informacije i sretno! Vidimo se na katamaranu!
Nitko ne ostaje bez Aperol Spritza!
Zamislite dva genijalna scenarija. U prvom ste osvojili vožnju Aperol Spritz katamaranom, a nakon toga ste zabavu nastavili do dugo u noć u Beach bar Bamboo u Zadru, a u drugom (jednako fantastičnom) s ekipom idete na koncert The Shapeshiftersa u taj isti Beach bar Bamboo u Zadru!
Da dobro zamišljate jer ekipa Aperol Spritza odlučila je zapečatiti ljetni provod u Zadru upravo koncertom DJ-a “The Shapeshifters” i to 31.7. u jednom od najpoznatijih barova na prekrasnom Jadranu te tako osigurati da apsolutno nitko ovog ljeta ne ostane bez svog omiljenog narančastog pića.
Krk se sprema za dolazak Aperol Spritz katamarana
Aperol Spritz katamaran se 3. 8. seli na Krk gdje će također imati po dvije plovidbe dnevno. Jedna će se održati u 17, a druga u 19 sati. Jedna i druga plovidba tempirane su tako da svi posjetitelji ovog nevjerojatnog događaja dožive zalazak sunca na najbolji mogući način.
Ako ne budete sretne ruke u osvajanju ove zabavne plovidbe, ne očajavajte. Tim Aperol Spritza nikoga nije odlučio ostaviti praznih ruku te su za sve prijavljene pripremili i bogat fundus nagrada koje svakodnevno možete osvojiti kako biste uživali u ljetu i dugo pamtili fantastičan okus omiljenog ljetnog pića.
Znate li tajnu Aperol Spritza?
Aperol Spritz je dobio ime po Aperolu, koji je prvi put proizveden 1919. godine u Padovi u Italiji. Strukturu ovog laganog aperitiva čine naranče, encijan, rabarbara, aromatično bilje i cinchona – plodovi koji rastu u blizini Pijemonta. Ovaj brendirani biljni gorki napitak idealan je za koktel “Spritans” koji je bio popularan početkom dvadesetog stoljeća, a mješavina je domaćih vina i bezalkoholnog tonika.
“Gledajući ovaj stil koktela, kod njega se sve vrti oko toga da su ljudi vani, na terasama, u kafićima, uživaju u svom životu i u određenom trenutku” otkrio je Daniel Warrilow za američku Graziju. “Mislim da je to nešto što stvarno rezonira s ljudima, i zato mu raste popularnost u posljednjih nekoliko godina”
Na ovogodišnjem Greencajt festivalu, jedan od najzvučnijih gostiju dolazi iz srca Kopenhagena – Nick Curtin, chef i suvlasnik restorana Alouette, nositelja Michelinove zvjezdice i prestižne Michelinove zelene zvjezdice za održivost. Curtin je ime koje se sve češće spominje kada se govori o budućnosti fine dininga – onoj koja ne odustaje od vrhunske gastronomije, ali je duboko ukorijenjena u etici, transparentnosti i poštovanju prema prirodi.
Razgovor o životu, glazbi i riječima koje ostavljaju trag više nije rezerviran samo za kulturne priloge. U najnovijoj epizodi Špice s Macanom, kantautor Zlatan Stipišić Gibonni i novinar Ivo Šćepanović pričali su o tome kako pjesma može nadahnuti zbirku priča, pokrenuti razmišljanja i otvoriti pitanja identiteta i autentičnosti. Naizgled jednostavna tema, pretvara se u iskrenu, duboku i duhovitu priču o tome što nam je u životu važno, koliko slušamo jedni druge i što znači ostati vjeran sebi u svijetu prepunom buke.
Greencajt Film Festival održat će se 21. i 22. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, u vanjskom prostoru Paviljona 13. u sklopu Greencajt festivala. Zahvaljujući partnerstvu s Raiffeisen Hrvatska, publiku očekuju dva dana ispunjena nagrađivanim dokumentarnim i autorskim filmovima – njih čak 80! Od očaravajućih prirodnih krajolika, drevnih plemena i njihovih kultura do priča o inovatorima koji pomiču granice – svaki film donosi novu perspektivu i nadahnuće, a ulaz je besplatan.
U srijedu je u Zagrebu otvoren prvi hrvatski Centar za zdravlje metabolizma, a tim povodom održan je i okrugli stol posvećen inzulinskoj rezistenciji - poremećaju koji pogađa gotovo 40 posto populacije te je povezan s razvojem više od 26 različitih bolesti, uključujući određene vrste karcinoma i povećan rizik od preuranjene smrti, osobito kod žena.
U bečkoj koncertnoj i kazališnoj dvorani Das MuTh, ovog je vikenda održana 21. dodjela nagrada SozialMarie. Riječ je o prestižnoj nagradi za društvene inovacije koja se svake godine dodjeljuje projektima koji se ističu svojom originalnošću i učinkovitošću. Nagrađuju se inicijative koje na inovativan i održiv način odgovaraju na suvremene društvene izazove, nudeći pritom rješenja koja su nova, rijetka i primjenjiva kao inspiracija drugima. Projekti se koji se provode u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Od čak 401 prijave, projekt Centra mladih Ribnjak „Alternativna nastava“ osvojio je nagradu za društveno inovativan projekt.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju nas u djetinjstvo.
Slavna glazbenica je raznježila pratitelje dirljivom objavom iz Francuske, u kojoj s dugogodišnjom prijateljicom Lelom slavi snagu istinskog prijateljstva.