HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Gazpacho je tradicionalna španjolska hladna juha, savršena za ljetne dane kada tražite lagani obrok koji će vas osvježiti. Priprema se od svježeg povrća poput rajčica, paprike, krastavaca, luka i češnjaka, uz dodatak kockica kruha, maslinovog ulja, octa i začina koji joj daju karakterističan okus.

Postoje razne varijante ovog recepta, ali svima je zajedničko to što se ne kuhaju. Upravo zbog toga svi sastojci zadržavaju svoju punu hranjivu vrijednost, čineći gazpacho iznimno bogatim vitaminima i mineralima. Zahvaljujući jednostavnom načinu pripreme, ova ukusna juha odličan je izbor kada ste u stisci s vremenom jer je gotova u samo nekoliko minuta. Za najbolji recept, ne morate dalje tražiti jer vam donosimo recept chefa i člana MasterChef žirija, Stjepana Vukadina.

Za pripremu juhe bit će vam potrebno:

  • 250 g rajčice
  • 50 g stabljike celera
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 g paprika
  • 100 g svježih krastavaca
  • 40 g kapule
  • 10 g mente
  • 1 kruška
  • 150 g soka od rajčice
  • Burattina ili burrata
  • Tost ili prepečeni kruh
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Sok limete

Povrće prvo operite i narežite na sitnije komade, a od rajčica napravite sok. U pripremi soka, chefu Vukadinu pomogao je u sokovnik.

Sve sastojke (sok od rajčice, krastavce, rajčice, pola kruške, celer, crvenu papriku, ljubičasti luk, malo češnjaka, nekoliko listića mente, sok od pola limete, sol, papar i malo šećera) stavio je u blender i izmiksao ih u hladnu, osvježavajuću juhu.

„Po potrebi možete dodati vode ili sok lubenice. Juha se po želji može procijediti kroz fino sito, ali ja je volim ostaviti malo gušću. Ako želite dodatnu hrskavost, dodajte sitno sjeckanu svježu mrkvu“, savjetuje Stjepan.

Juhu servirajte uz tost narezan na kockice i tostiran na teflonskoj tavi s maslinovim uljem, soli i mljevenim paprom za aromu. Tostiranim krutonima dodajte svježu burattinu koja će upotpuniti juhu i pojačati njezinu kremoznost. Što drugo reći, nego dobar tek!

druge vijesti

uređenje interijera

Matej Kušević za HELLO!:”Klijenti su često iznenađeni kad shvate što im stvarno treba u domu!”

Zamislite da zakoračite u prostor i odmah osjetite nešto neuhvatljivo, ali snažno – toplinu koja vas zagrli, tišinu koja smiruje, ili možda blagu nelagodu koja vas natjera na razmišljanje. Ta prva, tihi susret između nas i prostora nije plod slučajnosti. To je emocija prostora – nevidljiva sila koja oblikuje naš doživljaj i odnose s mjestima u kojima živimo i radimo. U današnjem svijetu prepunom užurbanosti i vizualnih podražaja, ta emocionalna povezanost s prostorom postaje dragocjeni oslonac i izvor unutarnjeg mira.

Design

28 srpnja 2025

fabijanić

Ova izložba mijenja pogled na Zagreb – i podsjeća nas zašto ga volimo

Zamislite grad koji govori fotografijom. Grad koji ne skriva nesavršenosti, nego ih grli. Koji šapuće prošlost, a istovremeno diše budućnost. Ovog ljeta, upravo takav Zagreb možete doživjeti kroz objektiv Damira Fabijanića — jednog od najvažnijih hrvatskih fotografa, koji je gradske skele pretvorio u svoja izložbena platna.

Izložbe

28 srpnja 2025

crna gora

Postoji kutak Jadrana koji izgleda kao san – i možete ga doživjeti! Mjesto koje niste imali na radaru, a moglo bi vam promijeniti pogled na ljetovanja

Na granici gdje planine ljube more, a mirisi lavande i soli lebde zrakom poput uspomene koja još traje, smjestio se One&Only Portonovi — destinacija koja ne traži da je opišete, već da je osjetite. U Crnoj Gori, zemlji u kojoj su dani obasjani suncem, a večeri obavijene elegancijom, One&Only Portonovi nije samo hotel. On je ritam. On je stanje duha.

Putovanja

28 srpnja 2025