HELLO
Stipe Vukšić

Ako pitate Madonnu, jasno je tko je najveća umjetnica svih vremena – Frida Kahlo. A to je i pokazala svojom zadnjom objavom.

Pop ikona otkrila je u ponedjeljak da je posjetila obiteljsku kuću Fride Kahlo u Meksiku, gdje je isprobala odjeću i nakit slavne slikarice. A u istoj je objavi objasnila kako joj je upravo Frida – koja je umrla 1954. – vječna kreativna inspiracija.

Prekrasan suvenir – posjet obiteljskom domu moje vječne muze – Fride Kahlo. U Mexico Cityju“, napisala je Madonna na Instagramu uz fotografije na kojima gleda fotografije i nosi zeleni top koji je navodno pripadao Kahlo.

Madonna tvrdi da je imala priliku obući odjeću koju je nosila Frida Kahlo

Madonna je rekla da je bilo “magično isprobavati njezinu odjeću i nakit, čitati njezine dnevnike i pisma i gledati fotografije koje nikad prije nisam vidjela“, a također je objavila snimke sebe kako otvara malo zlatno ogledalo i gleda par Fridinih crnih cipela s petom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Pjevačica nije navela točnu lokaciju koju je posjetila, iako kuća u kojoj je Kahlo živjela – poznata kao Plava kuća – trenutno postoji kao dio muzeja Fride Kahlo u Mexico Cityju. Kada su zatražili komentar, glasnogovornik Muzeja Fride Kahlo rekao je Entertainment Weeklyju da Madonna “nije posjetila Plavu kuću tijekom svog nedavnog posjeta Meksiku. Tako da slike koje je podijelila na njezinom Instagram računu nisu snimljene u našim objektima.”

Izjava se nastavlja, napominjući da su “Fridina odjeća i nakit koji se čuvaju u muzeju pod strogim mjerama zaštite i ne mogu se posuditi za osobnu upotrebu. Predmeti koji se pojavljuju u Madonninim objavama nisu dio zbirke Muzeja Fride Kahlo.”

Frida Kahlo vječna je inspiracija za Madonnu

U priopćenju za javnost koje je muzej podijelio u ponedjeljak navedeno je da su Madonnina obitelj i osoblje posjetili muzej, ali ne s fotografom. “Ponosni smo što Madonna nalazi inspiraciju u Fridi Kahlo i dijeli je na svojim platformama, što nesumnjivo pomaže u širenju bogatstva meksičke kulture“, stoji u priopćenju. “Želimo pojasniti da odjeća, fotografije i predmeti objavljeni na društvenim mrežama ne pripadaju Plavoj kući niti su dio njezine kolekcije.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gioielleria Pennisi (@gioielleriapennisi)

Madonna već dugo navodi Kahlo kao jednu od svojih najvećih inspiracija, a mnogi su uočili vizualne sličnosti s Kahlo na naslovnici Madonninog albuma Madame X iz 2019.

Na koncertu svoje nedavne turneje Celebration u Meksiku, Salma Hayek — koja je glumila Fridu Kahlo u filmu Frida iz 2002. — bila je Madonnina gošća na pozornici.  Tijekom nastupa, Salma je bila odjevena u Fridinom stilu.

Hvala ti puno Madonna što si dopustila da budem dio tvoje legendarne Celebration Tour“, napisala je Hayek kasnije na Instagramu. “Ova nezaboravna noć bit će mi jedno od najdragocjenijih sjećanja. #VivaMexico #VivaMadonna.”

druge vijesti